Featured post

e-Devlet Nedir, Ne İşe Yarar?

e-Devlet, kamu yönetiminde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımıdır. e-Devlet kavramının idari boyutu kamu kurum ve kuruluşları ve ye...

Pixabay Nedir ve Ne İşe Yarar?

Pixabay, Almanya menşeli bir sitedir. Pixabay.com ücretsiz bir stok fotoğraf ve telifsiz stok medya sitesidir. Fotoğrafları, illüstrasyonları, vektör grafiklerini, müzik ve film çekimlerini paylaşmak için münhasıran, malzemenin bazı kısıtlamalarla birlikte ücretsiz kullanımına izin veren özel Pixabay lisansı altında kullanılır.

Dünyanın dört bir yanından fotoğrafçı ve ressamlara ücretsizce paylaşım imkanı sağlar. Siz de fotoğraf çekmeyi seviyorsanız fotoğraflarınızı bu sitede yayınlayabilirsiniz. 

İnceleme

Hesabınıza yüklediğiniz fotoğraflar önce incelemeden geçer. Bu fotoğrafın istenilen standartlara sahip olup olmadığını kontrol etmektir. Çünkü böyle olmazsa sitenin kalitesi düşer ve hiçbir sanatsal bir değeri olmayan fotoğrafların toplanma yerine döner. Bu da istenilen bir şey değildir. 

Fotoğraf  veya Video Yükleme

Fotoğraf yüklemek istiyorsanız önce bir hesap açmanız gerekiyor. Hesap açıldıktan sonra sağ üst köşede yükle butonuna tıklayın. Butona tıkladığınızda kabul etmeniz gereken iki şey seçenek çıkar: Yalnızca haklarına sahip olduğum medyaları yüklüyorum, satın alınan veya kopyalanan medyalar yüklemiyorum. Medyalarımın Pixabay Lisansı ile yayınlanmasını kabul ediyorum. Çünkü site ait olmayan bir fotoğrafı yüklemek yasaktır. Bu konuda doğacak bir hukuki sorumluluk site ait olur.

Bu kuralları kabul ettiğinizde artık fotoğraflarınızı gönül rahatlığıyla yükleyebilirsiniz. Siteden reklamsız ve engelsiz fotoğraf veya video indirmek için 10 tane fotoğraf yüklemeniz gerekiyor. 

Yükleme Sınırı

Yükleme sınırı haftada 30 tanedir. İster fotoğraf, ister video olsun haftada 30 tane yükleyebilirsiniz. Bir hafta sonra yine 30 tane daha yükleyebilirsiniz. 

Yükleme Şartları

Fotoğraf

PG, PNG, PSD, AI, ve SVG resimler 40 MB'a kadar ve bir kenari en az 3000 pixel olmak üzere.

Video

300 MB'a kadar MPEG, MOV ve AVI videoları ve minimum 1920x800 piksel çözünürlük. Klipler 60 saniyeden uzun olmamalıdır

Müzik 

100 MB dosya boyutu limitiyle MP3, WAV, AAC, FLAC, AIF ve M4A müzik dosyaları. Süre 15 dakikadan uzun olmamalıdır.

İstatistikler

Yükleme yatıktan sonra incelemeyi geçen eserlerinizin istatistiklerine ulaşabilirsiniz: Görüntülenme, indirme, beğenme ve yorum grafiğinde gerekli istatistiki bilgiler yer alır. 

Binance ile Kripto Para Kazanma Nasıl Olur?

Binance, üyelerine basit birkaç adımda kripto para kazanma şansı tanır. Bunun için öncelikle doğrulanmış bir hesaba ihtiyacınız vardır. Bu hesaba sahip olanların yapmaları gerekenler öncelikle cüzdanlarına bakiye yüklemektir. Bunun için isteyen kripto para olarak yükler isteyen de kendi banka hesabından para yükler. 

Cüzdana Para Yükleme

Bunun için spot cüzdanınıza gidin. Yatırma kısmına basın. Karşınıza yandaki gibi bir  ekran gelir. Eğer farklı bir cüzdanınız varsa Binance cüzdana direk olarak para transferi yapabilirsiniz. Eğer böyle bir cüzdanınız yoksa itibari para    yatırma ile cüzdanınıza bakiye yükleyebilirsiniz. Bunun için bir bankada hesabınızın olması gerekiyor.

Bakiyenizi kilitleyeceğiniz para birimi hangisi ise ona dönüştürün. Bunu al-sat kısmından yapabilirsiniz. Bu işlem için belli bir komisyon ödemeniz gerekiyor. Ancak bu az bir miktar olacaktır. 

Kazanmak İçin Yapılması Gerekenler

Cüzdanına bakiye yükleyen kullanıcılar, desteklenen kripto para cinslerinden birine yatırım yapması gerekiyorlar. Bu konuda değişik seçenekler vardır. Ancak işin ehli değilseniz basit ve garantili olan kazanma seçeneğini seçmeniz yararınıza olacaktır. 

Desteklenen para birimlerinden birini seçin. Kilitli kalacak gün sayısına göre kazanç da değişir. Örneğin AXS'yi 90 gün süre ile kilitli kalma taahhüdüne karşılık %120,69 oranında kazanç elde edersiniz.  


adBTC Nedir?

Reklam izleyerek BTC kazanma imkanı veren site, uzun bir süredir hizmettedir. Bunun için öncelikle kayıt olmanız gerekiyor. Kısa bir kayıt işleminden sonra günlük reklam limitine göre reklamlara basarak önceden belirlenen satoshi'leri kazanırsınız.

Güvenli mi?

Ödeme kanıtlarını gösteren site, yasal olduğunu belirtiyor. Çekim talebinde bulunmak için 50000 satoshi'ye sahip olmanız gerekiyor. Daha az bakiyesi olan kullanıcılar adreslerine çekim talebinde bulunamazlar.

Kullanım Koşulları

Garantiler ve sorumluluk

adBTC, bu sitenin kullanımıyla ilgili olası (gerçek veya hayali) zararlardan sorumlu değildir. 

Kontrol 

İzin verilen ancak potansiyel olarak sakıncalı içeriğe sahip reklamlar uygun şekilde etiketlenebilir ve kötü niyetli ve yasa dışı reklamlar engellenebilir. Herhangi bir zamanda, herhangi bir reklam hizmet tarafından kilitlenebilir. Harcanmamış kampanya parası iade edilebilir, ancak garanti edilmez. Reklam verenin kötü niyet şüphesi olması durumunda para iade edilmez. 

Komisyon 

adBTC, reklamverenlerin ödediği fonlarla kullanıcılar tarafından alınan arasındaki farkın ₽ cinsinden Satoshis'te %15'i/%10'u komisyon alır. 

Gizlilik 

Veriler ve kullanıcı istatistikleri herkese açık olarak kabul edilir (bkz. Gizlilik Politikası ). 

BOT/PROXY/SURFING Otomasyonu

Reklamlarda gezinirken herhangi bir gezinme otomasyonu (script veya yazılım), genel veya özel proxy/VPN servislerini kullanamazsınız. 

Hesap 

Kayıt olurken geçerli bir e-posta adresi belirtmelisiniz. Birden fazla hesap oluşturamazsınız (bir cihazdan farklı hesaplara giriş yapmak da yasaktır). Bu kurala uyulmaması, tüm hesapların geri ödeme yapılmadan askıya alınmasıdır. Yönlendirme bağlantısını görünmez çerçevelere vb. yerleştirmek yasaktır, adBTC sitesinin bulunduğu pencere görünür olmalıdır. Bu kuralı ihlal ederseniz, tavsiye programı sizin için engellenecektir. 

Değişiklikler 

Bu belge (ve bu sitenin diğer belgeleri) önceden haber verilmeksizin herhangi bir zamanda değiştirilebilir.

İzzet ve İkram Bulmak İçin Dua



İnsanlar içinde izzet ve ikram görmek için bu dua günde 3 - 7 veya 21 defa okunması gerekir. Temiz bir kağıda yazılarak da taşınabilir.

Farklı Konular

  1. Google Analytics Ücretsiz mi?
  2. Pixabay Nedir ve Ne İşe Yarar?
  3. İndir Kazan ile İnternetten Garantili Para Kazanma
  4. AliExpress ile Alışveriş Jetonu Kazanma
  5. TikTok ile Para Kazanma Nasıl Olur?
  6. YouTube ile Para Kazanma Nasıl Olur?
  7. Letgo İle Para Kazanma Nasıl Olur?
  8. İnternetten Para Kazanabileceğiniz %100 Garantili Beş Yol
  9. Twitter ile Nasıl Para Kazanılır?
  10. Instagram ile Para Kazanma Nasıl Olur?
  11. TikTok‘ta Nasıl Fenomen Olunur?
  12. Facebook Marketplace ile Nasıl Kazanılır?
  13. ATM'lerde Para Kesintisi Yapmayan Bankalar
  14. TikTok Takipçi Satın Alma Nasıl Olur?
  15. WhatsApp'ta Kişileri Nasıl Engellerim?
  16. Dolap.com ile Nasıl Para Kazanılır?
  17. Dokunmatik Ekran Arızası Sorunu ve Çözümü
  18.  Akıllı Telefonun Bellek Sorunu
  19.  Akıllı Telefonların Isınma Problemi
  20.  Akıllı Telefonlarda Yavaşlama veya Donma Sorunu
  21. Pil Ömrünün Bitmesi
  22. Sigortam.net Nedir?
  23. PUBG ile Para Kazanma Nasıl Olur?
  24. AdMob ile Para Kazanma Nasıl Olur?
  25. Sınav Gözetmeni Olan Adayların Bilmesi Gerekenler
  26. KPSS Nedir ve Kaç Türe Ayrılır?
  27. Sahte Para Nasıl Anlaşılır?
  28. En İyi İş Bulma Siteleri
  29. Sınav Öncesinde ve Sınav Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
  30. E-Spor Nedir, E-Sporcu Nasıl Olunur?
  31. OffersBux ile Gerçek ABD Doları Kazanma
  32. Döviz Alıp - Satarak Para Kazanma
  33. Mısır Piramitleri ve Sırları
  34. Göbeklitepe'de Bulunanlar Nelerdir?
  35. Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Nedir?
  36. ÖSYM Sınavları Kaç Aşamadan Oluşur?
  37. EKPSS: Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Nedir?
  38. KPSS Konu Dağılımları Nasıl?
  39. e-Devlet Nedir, Ne İşe Yarar?
  40. Siyaset Kuramları Nelerdir?
  41. ADSL ile Fiber İnternet Arasındaki Farklar
  42. BGP (Border Gateway Protocol) Nedir?
  43. Kurumsal İnternet Nedir?
  44. FDDI (Fiber Distributed Data Interface) Nedir?
  45. Layer 2 Tunneling Protocol Nedir?
  46. DHCP (Dinamik Ana Bilgisayar Yapılandırma Protokolü) Nedir?
  47. Cellular Network Nedir?
  48. Li-Fi Teknolojisi Nedir?
  49. Municipal Wireless Networks Nedir?

CoinFarm Nedir?

Kuş fiyatı 35 altın koinle başlar. Otomatik yumurta toplama sistemi! Zamanla kayıp veya kısıtlamaların olmayacağı şekilde yumurtalar toplamak! Rahatınıza uygun gelen şekilde yumurtaları toplayın! Saatte bir, günde bir, hatta ayda bir bile olsa! Yumurtalar kaybolmaz ve bozulmaz! İyi organize edilmiş piyasa, tüm yumurtaların altın koinler ve külçe altınlar karşılığı satılmasına izin verir!

Oyun prosesi içerisinde yeni bloklar eklenir ve bunlar da oyunculara ek garanti sağlayacak şekilde yumurtaları satın almak için rezervin doldurulmasına izin verir! Cüzdanınıza maksimal hızlı para ödemeleri! Pek çok kuş bulacaksınız, her birinin kendi ayrı fiyatı ve üretkenliği söz konusudur ve her bir yeni nesil kuş, eski nesil kuştan daha fazla gelir getirecektir.

Her 10 dakikada bir kâr! 

Projed çeşitli türlerde kaynaklar mevcuttur - kristaller ve altınlar, 2 altın türü vardır: «altın koinler» (satın almalar için) ve «külçe altınlar» (çekim yapma için). Altın koinler için (satın almalar için), yeni kuşlar satın alabilirsiniz. Çekim işlemleri için külçe altınlar ve kristalleri gerçek paraya dönüştürebilirsiniz ve bunları elektronik cüzdanınıza otomatik olarak çekebilirsiniz.
 
Kuşlar satın almak için istediğiniz tutarda satın almaya gereken kadar bakiyenize yükleme gerekmektedir.
 
Hesabınıza yükleme yapmanız sonrasında «Kuş mağazasına gidin» Ve istediğiniz kuşu satın alın.
Kuşları satın almanın hemen ardından bunlardan yumurtalar alırsınız, bunların sayısını «Yumurta deposu» kısmından görebilir ve bunları altın karşılığı satabilirsiniz ve külçe altınları da gerçek para çekmek için kullanabilirsiniz.

Kuş Satın Alma

Mağazadan 8 farklı kuş satın alabilirsiniz. Her bir kuş, özel yumurtalar yumurtlar ve bunlar da piyasada satılarak gerçek para çekimi için gerekli olan altın koinler kazanılabilir. Her bir kuş türünün farklı üretkenliği söz konusudur - kuş ne kadar pahalı olursa o kadar fazla yumurta yumurtlar. Sınırsız miktarda kuş satın alabilirsiniz. Kuşlarınız ölmez ve her zaman yumurta üreteceklerdir!

Yumurta Satımı
Ne kadar altın getireceğini hesaplamak istediğiniz kuş sayısını girin. Depoda satılan yumurtalardan %70, Altın koinlere (satın almalar için) ve %30 da Külçe altınlara (çekimler için) gider.

Bonuslar

2 Saatte Bir Bonusu

CoinFarm, her 2 saatte bir bonus kazanabilirsiniz. Bonus, altın koinler olarak hesaba satın almalar için yatırılır. Bonusun toplamı 10 ila 50 arası altın koin olacak şekilde rastgele oluşturulur.

Tavsiye Bonusu

Tarafınızca davet edilmiş her bir kişi tarafından altın koin yükleme amacıyla yapılan her bir satın almadan altın koinler kazanırsınız. Satış ortaklığı geliri sınırsızdır. Çok yüksek sayıda olmayan davet edilen kullanıcı bile 100 000 altın koinden fazlasını getirebilir.

Tanıtım Bonusu

Web sitenize yapıştırabileceğiniz HTML kodu ile kazanabilirsiniz. Koda tıklayıp abone olan kullanıcılardan belli bir miktar bonus kazanırsınız. Katılım ne kadar fazlaysa kazanç da o kadar fazla olur.

Sık Sorulan Sorular

Soru: Nasıl oynamaya başlanır? 
Cevap: Projede kayıt yapma sonrasında gerekli satın almaları gerçekleştireceğiniz «Kuşlar satın al» bölümüne gidin. Sonrasında yumurtaları toplayın, bunları satın ve altın koinler ve külçe altınlar alın.
 
Soru: Hesabıma yükleme yapmadan oynamaya başlayabilir miyim? 
Cevap: Evet, kesinlikle! Günlük bonus, kuş satın almak için biraz altın koin edinmenizi sağlar.

Soru: Hesaba nasıl yükleme yaparım? Cevap: Hesabınıza sizin için rahat olan herhangi bir yolla «Hesaba yükleme yap» bölümünden yükleme yapabilirsiniz.

Soru: Kazançları nasıl çekebilirim? 
Cevap: Kazandıklarınızı çekme işlemini «Fonları çek» bölümü içerisinden gerçekleştirebilirsiniz.

Soru: Para çekmeye ne kadar erken başlayabilirim? 
Cevap: Hesabınıza yükleme yapma ve kuşlar satın almanızın hemen sonrasında, «Para çek» bölümü içerisinden buna başlayabilirsiniz. Birikimleri çekme öncesinde tüm yumurtaları depoya toplamalı ve bunları altın karşılığı satmalısınız!

Soru: Hesaba yükleme yaptım ama para gelmedi - ne yapmalıyım? 
Cevap: Bekleyin. Yatırmanın işlemesinin hızı, seçilen ödeme yöntemine bağlı olacaktır. Bu yüzden ödemenin gerçekleşme zamanı 1 saniyeden 2 dakikaya kadar değişiklik gösterecektir. Paranın halen daha hesabınıza gelmemesi durumunda ödemenin tüm bilgileri dahil olacak şekilde destek hizmetlerine bir başvuru gönderin (Ödeme sistemi, tarih, toplam, hesabınıza yüklediğinizde girdiğiniz e-posta).

Soru: Nasıl tavsiye ile kullanıcı getirebilirim? 
Cevap: Tavsiye bağlantınızı davet etmek istediğiniz kullanıcıya göndermeniz gerekecektir. Bu kişinin hesabına yükleme yapmasının hemen sonrasında - bu kullanıcı sizin aktif olarak tavsiyeyle getirdiğiniz kişi sayılacaktır ve kendisi ile birlikte bonuslar alacaksınız! «Tavsiye bağlantısı tanıtımı» bölümü içerisinden tavsiye bağlantınızın tanıtımını da sipariş edebilirsiniz. «Tavsiye ile getirdiğim kişiler» - buradan, tavsiye ile getirdiğiniz kişilerin aktivitelerini takip edebilirsiniz!

Soru: Tavsiye eden kişimi/tavsiye ettiğim kişiyi değiştirmek istiyorum, bunu nasıl gerçekleştiririm? Cevap: Maalesef bu verinin değiştirilmesi imkansızdır! Kaydolma sonrasında arkadaşınız sizin tavsiye ile getirilen kullanıcınız olmadıysa, sizin bağlantınızı kullanarak kaydolmadığı anlamına gelir.

Soru: Tavsiyeyle gelen kişilerin seviyeleri - bu nedir? 
Cevap: 1'inci seviye, sizin tavsiye ile getirdiğiniz kişidir. 2'inci seviye, tavsiye ile getirilen kişinin tavsiye ile getirdiği kişidir. 3'üncü seviye, tavsiyeniz ile getirilen kişinin getirdiği kişinin getirdiği kişidir.

Google Analytics Ücretsiz mi?

Google Analytics Google'ın Urchin firmasını satın alması sonrasında duyurduğu ücretsiz web site performans analizi servisidir. Google Analytics bugün internetin en yaygın kullanılan veri analizi servisidir. Kullanışlı arabirimi ve ücretsiz olması sayesinde kısa sürede bloglardan büyük kurumsal web sitelerine kadar geniş yelpazede yaygınlaşmıştır. Temel web sitesi raporlarının yanında oldukça gelişkin özellikleri de içinde barındırır. 

Google Analytics ile e-ticaret siteleri kendi satış performanslarını ölçebilirler. Kullanıcıların hangi satın alma adımında siteyi terk ettiklerini tespit edebilirler. Ayrıca hangi trafik kanalından gelen kullanıcılar hangi kategorideki hangi ürüne daha çok ilgi göstermişler, hangi trafik kanalından gelen kullanıcılar daha iyi satın alma performansı sergilemiş gibi detaylı bilgilere de sahip olabilirler. 2014 yılında hayata geçmiş olan Google Analytics sürümü Universal Analytics, 1 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla tamamen kullanımdan kalkacaktır. Yeni sürüm Google Analytics 4 bugüne dek yapılmış en kapsamlı güncelleme olarak görülüyor. 

Sözleşmenin "Ücretler ve Hizmet" bölümünde şunlar yer alır: "Bölüm 15 uyarınca, Hizmet, Hesap başına aylık en fazla 10 milyon İsabete kadar Size ücretsiz olarak sunulur. Google zaman zaman coğrafi verilerin ek masrafları, arama motorlarından maliyet verisi alma ya da Hizmet raporlarına veri eklenmesi için üçüncü taraf tedarikçiler tarafından Google’a veya Google Bağlı Şirketi’ne tahakkuk ettirilen diğer ücretler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla, Hizmet ücretlerini ve ödeme politikalarını değiştirebilir. Ücret veya ödeme politikası değişiklikleri www.google.com/analytics/ adresinde yayınlanacak ve kabul etmeniz halinde geçerlilik kazanacaktır. Aksi belirtilmedikçe tüm ücretler ABD doları cinsindendir. Bu Sözleşme'nin herhangi bir nedenle sona ermesi halinde, ödenmemiş tüm bakiyeler derhal ödenebilir olacak ve Google tarafından maruz kalınan tahsilat masrafları (yasal işlemlerle ilgili ücretler dahil) borç tutarına eklenerek kredi kartınızdan veya Google Ads hesabınızla ilişkili başka bir faturalandırma mekanizmasından tahsil edilebilecektir."

Dualmine Madencilik Sitesi Gerçek mi?

Dualmine sitesi uzun zamandır faaliyette. On iki kripto para biriminden biri veya hepsi ile madencilik hizmeti sunuyor. Bu tamamen kullanıcının keyfine kalmış bir şeydir.

Eskiden madencilik yapılan kripto para birimiyle ödeme yapıyordu. Ancak kendi kripto para birimlerini çıkardıktan sonra sadece kendi kripto para birimleri olan CRT (Cryptonits) ile ödeme yapmaya başladılar. Bu da madencilik yapanların tepkisine neden oldu. Bu tepki büyük bir boykota dönüşmesi yüzünden artık mesajlara cevap vermez oldular. Bu da akıllara "sahte mi?" sorusunu getirdi. 

Kullanılabilir Hash Gücü Mevcut mu?

Evet, şu anda tüm para birimlerinde madencilik imkanı hâlâ vardır. Ancak dolmak üzer olduğu belirtiliyor. 

Kazanç Sistemi Nasıl?

Dualmine, iki şekilde kazanç hizmeti sunuyor. Bunlardan ilki yapılan yatırım miktarına bağlı olarak fazladan kazım gücü vermesi diğer bir kazandırma şekli de referans sistemidir. Bu da tanıdığınız veya tanımadığınız kişileri referans bağlantınız ile abone olmalarına bağlı olarak kazanç sağlamanızdır. Abone olanların yatırım yapanlarından ancak kazanç sağlarsınız. Örneğin CRT ile güç satın alan kişinin yaptığı yatırıma bağlı olarak size bir güç verir. Bu kazanç hangi kripto paraya yapıldıysa o kripto para cinsinden verilir.

Güvenilir mi?

En son CRT olarak kazancımızın bir kısmını çektik. Bu kesinlikle para yatırmaya teşvik veya öneri niteliğinde değildir. İsteyen kullanıcılar istedikleri miktarda yatırım yapabilirler. Ancak küçük bir miktarla denemelerini öneririz. Büyük bir miktarla madencilik satın almalarını kesinlikle önermiyoruz.

Binance'de NFT Market Nasıl Açılır?

Nitelikli Fikri Tapu, ya da İngilizcedeki popüler ismiyle non-fungible token, dijital bir varlığın benzersiz olduğunu ve bu nedenle birbirinin yerine geçemeyeceğini onaylayan, blok zinciri adı verilen bir dijital defterde depolanan veri birimidir. 

Binance'de NFT Market Nasıl Açılır?

Şu anda Binance'de NFT market açmak herkese açık değil. Bunun sebebi de kalitenin belli bir standartta tutmaktır. Ancak bir koleksiyonunuz varsa Binance'ye başvurabilirsiniz. Bunun için destek ekibiyle iletişime geçin. Size bir form linkini yollayacaklar. Bu link üzerinden bilgileri İngilizce olacak şekilde dolduracaksınız. Bilgileriniz ilgili ekip tarafından kontrol edilir. Eğer olumlu olursa bir e-posta ile bilgilendirilirsiniz.

Binance NFT Pazarı Nedir?

Binance NFT Pazarı, benzersiz tokenlar yaratmanıza ve alıp satmanıza imkan tanıyan bir platformdur. Kendi NFT'lerinizi hem Binance Smart Chain hem de Ethereum üzerinde çıkarabilir, hatta iki blockchain arasında transfer bile edebilirsiniz. Pazar yalnızca içerik üreticilere yönelik değildir. Koleksiyonerler de sitedeki pazardan sabit bir fiyata ya da açık artırmalara katılarak NFT'ler alabilir. Koleksiyonluğu pazarda sattığınızda ürünün yaratıcısı %1 isim hakkı ödemesi alır. Binance bu isim hakkı ödemelerini NFT'lerini başka platformlarda çıkarmış olan içerik üreticilere de yapar. NFT yatıranlar da yatırdıkları NFT'ler kullanıcılar tarafından her satın aldığında %1 isim hakkı ödemesi alır.

Binance NFT Pazarı'nı farklı kılan nedir?

Kendi NFT'lerinizi çıkarmanıza imkan tanıyan halihazırda birçok pazar vardır. Fakat bu pazarlar Binance'inki kadar büyük bir topluluğa sahip değildir. Binance NFT Pazarı, Binance ekosisteminden faydalanır. Pazar, yalnızca kullanıcıların yarattıklarına değil tanınmış sanatçıların eserlerine de yer verecektir. NFT'lerinizi satmanız ya da açık artırmaya çıkarmanız söz konusu olduğunda Binance'in büyük kullanıcı tabanına kolayca ulaşabilir, sanat eserleriniz için en iyi fiyat ve değeri alabilirsiniz. Bu mevcut kullanıcı tabanı, NFT'lerinizin birçok kişi tarafından görülmesi ve likidite için de harikadır. 

Neden NFT yaratılır? 

Bir sanatçı, müzisyen ya da içerik yaratıcısıysanız, NFT'ler çalışmalarınızı sınırlı sayıda ve dijital formatta satmanıza imkan tanır. Basit bir MP3 ya da JPEG'in aksine, NFT'ler kopyalanmaları imkansız olduğundan benzersizdir. NFT'niz için insanların kopyalayabileceği bir dosya olsa da NFT daha çok mülkiyeti temsil etmeye yöneliktir. Orijinal bir resme sahip olmak, bire bir baskıya sahip olmaktan çok daha değerlidir. NFT'ler bu kavramı dijital formata taşımanıza imkan tanır. NFT'ler için çok büyük ve giderek daha da büyüyen bir piyasa olması, onu eserleri satmak için harika bir yol haline getirir. NFT'lerin işlevleri telif hakları, ortak transfer hakları ve koleksiyonlarla da artmaya devam etmektedir. Genel olarak NFT'ler koleksiyonlar yaratma, alma ve paylaşmaya erişim imkanı sunar. Makul seviyede düşük bir çıkarma ücreti ödeyerek varlığınızı tüm dünyanın görebileceği ve satın alabileceği bir hale getirirsiniz. 

İnsanlar neden NFT toplar? 

NFT edinmeye yönelik yoğun ilginin altında birkaç farklı neden yatar. Öncelikle, NFT'ler koleksiyon yapmak için toplanabilir. Benzersiz tokenların pullar, kartlar ya da plaklara benzer şekilde sınırlı sayıda olması onları koleksiyonerler için cazip hale getirir. NFT çıkaran müzisyenler, sanatçılar, spor yıldızları ve büyük markalar vardır. Bu tokenlar, taraftarlar için koleksiyon yapmaya dijital bir yön eklemektedir. Koleksiyonerler, NFT'lerin olası değeriyle de ilgilenir. Bazı kişiler nadir NFT'leri satın almak için milyonlarca dolar harcamıştır. Bu fiyatlar, bir sonraki en büyük koleksiyonluğu satın almak isteyen dünyanın dört bir yanındaki spekülatörlerin ilgisini çekmektedir. Bazı NFT'ler sahiplerine avantajlar da sunar. Örneğin BakerySwap'ın bir NFT'si staking'den elde edebileceğiniz getirilerin artmasını sağlar. PancakeSwap da CAKE token karşılığında bozdurulabilen, hatta çekiliş bileti olarak da kullanılabilen NFT'lere sahiptir. 

NFT'ler dünyayı nasıl değiştiriyor? 

Haklar ve mülkiyet, dijital dünyada hep çözülmesi zor sorunlar olmuştur. İçeriğini kolayca kopyalayıp yapıştırabiliyorsak, bir şeyin orijinal olduğunu nasıl ispat edebiliriz? Bugüne kadar içerik üreticilerin bu konuda elinden gelen pek bir şey olmamıştır. Fakat NFT'ler doğrulanabilir dijital mülkiyeti göstermek için bir yol sunar. Bir NFT'ye tam olarak kimin sahip olduğunu ve NFT'nin satın alınma geçmişini görebiliriz. Sanatçılar artık çalışmalarını tamamen dijital formda ve koleksiyonu yapılabilecek bir şekilde satabilir. Sanat eserlerinizi Aphex Twin ve Grimes gibi tanınmış kişilerle aynı alanda satabileceğiniz pek fazla sektör de yoktur. 

Kendi NFT'nizi nasıl oluşturabilirsiniz? 

Binance NFT Pazarı'nda içerik üreticiler için en heyecan verici özelliklerden biri, benzersiz tokenlar çıkarmaktır. İlk aşamada yalnızca belirli kişiler bu özelliğe erişebilecek, fakat bu özellik kısa süre içinde tüm kullanıcılara açılacaktır. Diğer platformlar NFT'ler oluşturmanıza olanak verse de Binance benzersiz tokenları hızlı bir şekilde çıkarmanıza olanak veren en büyük kripto borsasıdır. Beş dakika içinde koleksiyonluklarınızı alım satım için hazır ve nazır hale getirebilirsiniz. Ayrıca, tokenleri uyumlu bir cüzdana veya başka bir borsaya da yatırabilir ve çekebilirsiniz. 

Bir Binance hesabı oluşturma ve biraz kripto edinme 

Binance NFT Pazarı'nda NFT yaratmaya, almaya ve satmaya başlamadan önce bir Binance hesabı açmanız gerekir. Binance'te kripto alıp satmak için bir hesabınız zaten varsa, yeni bir hesap açmanız gerekli değildir. NFT yaratmak ya da almak istiyorsanız, biraz kripto paraya da (BNB ya da BUSD) ihtiyacınız olacaktır. Binance spot cüzdanınıza nasıl kripto ekleyebileceğiniz hakkında daha fazla bilgi için Yeni Başlayanlar İçin Binance Rehberimizi okuyabilirsiniz. 

NFT çıkarma 

Başlamak için, Binance NFT Pazarı ana sayfasındaki [Oluştur] tuşuna tıklayın. NFT'ye dönüştürmek istediğiniz görseli, videoyu, ses dosyasını ya da diğer bir dosyayı yükledikten sonra benzersiz tokenınızın bilgilerini girmeye başlayabilirsiniz. Bu bilgiler tek bir NFT ya da bir koleksiyon çıkarma arasında seçim yapmayı da içerir. Ücreti karşılayacak kadar BNB'niz bulunduğundan emin olduktan sonra [Oluştur]'a tıklayın. 

NFT nasıl alınır? 

Satın almak istediğiniz NFT'ye karar verdikten sonra, sayfasına gitmek için NFT'nin adına tıklayın. Burada NFT hakkında açıklama, satış türü, fiyat ve diğer önemli bilgileri içeren daha fazla ayrıntıya ulaşabilirsiniz. Açık artırmayı seçtiyseniz bir teklif vermeniz gerekir. Açık artırmanın sonunda en yüksek teklifi vermiş olan kişi NFT'yi satın alır. [Teklif Ver]'e tıklayarak bir sonraki ekrana geçebilirsiniz. Teklifinizi girebileceğiniz bir pencere açılacaktır. Teklifiniz, bir önceki tekliften en az belirtilen minimum artırma tutarı kadar yüksek olmalıdır. Teklifinizi girdikten sonra onaylamak için [Teklif Ver] tuşuna tıklayın. Sabit Fiyatlı bir ürün satın alırken, NFT'yi hemen satın almak için [Hemen Al] tuşuna tıklayabilir ya da [Teklif Ver] tuşunu kullanarak NFT'yi daha düşük bir fiyattan almaya çalışabilirsiniz. Satıcı, verdiğiniz teklifi kabul etmeyi ya da reddetmeyi tercih edebilir. 

NFT nasıl satılır? 

İlk aşamada bu seçenek yalnızca belirli sanatçılara açık olacak, fakat kısa süre içinde tüm kullanıcılara sunulacaktır. Bir NFT oluşturduktan sonra bu NFT'yi koleksiyonunuzda tutabilir ya da hemen listeme işlemine başlayabilirsiniz. Hesabınıza yatırdığınız ya da satın aldığınız bir NFT'yi de satabilirsiniz. NFT'lerinizi satmanız için iki seçenek vardır: Açık Artırma ya da Sabit Fiyat. Bir NFT satmak için [Koleksiyonlar]'ınıza girin ve listelemek istediğiniz NFT'ye tıklayın. Satışınızı düzenlemek için [NFT'yi Listele] düğmesine tıklayın. Açık artırma satışı için [En Yüksek Teklif]'i seçin. Listelemeniz için başlangıç fiyatını [Minimum Teklif] alanına girebilirsiniz. Teklif almadan anında satmak isterseniz [Sabit Fiyat]'ı seçin. Bunun ardından, NFT'yi ne kadara satmak istediğinizi seçebileceğiniz [Fiyat] alanını göreceksiniz. Bu seçeneklerin her ikisi de ödemeyi hangi kripto parayla almak istediğinizi seçmenize imkan tanıyacaktır. Satışınız için bir bitiş tarihi de seçmelisiniz. Bu tarih, listeleme anından en fazla 30 gün sonrası olabilir. NFT hakkında sunduğu diğer tüm avantajlar, özellikler ve kullanım alanları gibi bilgileri de içeren doğru bir açıklama girdiğinizden emin olun. Alıcıların ürününüzü daha kolay bulmasına yardımcı olması bakımından NFT'nin kategorisini dikkatle belirleyin. Listelemenizin koşullarından memnunsanız [Gönder]'e tıklayın. Binance ekibi, standartlarımızı karşıladığından emin olmak için listelemeden önce NFT'nizi inceleyecektir. Bu süreç yaklaşık 4-8 saat sürer ve sürecin tamamlanmasının ardından bir e-posta ya da SMS ile bilgilendirilirsiniz. Listelemenizin yayınlanması için belirli bir zaman seçebilir (listeleme talebinizi göndermenizden en az 12 saat sonrası) ya da onaylandıktan hemen sonra Binance'in NFT'yi listelemesine izin verebilirsiniz. Değerlendirmenin tamamlanma süresi istediğiniz listelenme zamanını aşarsa, değerlendirmemiz biter bitmez NFT'nizi listeleyeceğiz. 

Gizemli Kutu nedir? 

Gizemli Kutu, bir koleksiyondan rastgele bir NFT alma şansı sunar. Her bir NFT farklı bir nadirlik seviyesine sahiptir: Normal (N), nadir (R), çok nadir (SR) ve çok çok nadir (SSR). Satın aldığınız Gizemli Kutuyu hemen açmak zorunda değilsiniz. Kutuyu istediğiniz zaman açabilir, hatta açmadan satabilirsiniz. Gizemli Kutunun satış fiyatı sabittir, dolayısıyla tek yapmanız gereken satın alacağınız kutu adedini seçmektir. Ürünün açıklamasında, alabileceğiniz farklı NFT'lerin olasılıklarını da görebilirsiniz. Satın alınan Gizemli Kutular iade edilemez. Fakat NFT Pazarında listeleyerek kutuyu satabilirsiniz. 

Etkinlikler nedir? 

Binance NFT Pazarı'ndaki Etkinlikler kategorisi ünlü içerik üreticiler ve markalar tarafından yaratılan özel ve seçkin NFT'leri içerir. Buradaki ürünler dijital sanatçılar, müzisyenler ve hatta sporcular ve ünlüler tarafından sunulmaktadır. [Etkinlikler] sayfasına ana sayfadan ulaşabilirsiniz. Etkinlikler, ana sayfanın üst bölümünde listelenecektir.

Binance Nedir ve Ne İşe Yarar?

Bilindiği üzere Binance, Amerika menşeli bir kripto para borsasıdır. Binance, çeşitli kripto para birimlerinin ticareti için bir platform sağlayan bir kripto para borsasıdır. Ocak 2018 itibarıyla Binance, işlem hacmi açısından dünyanın en büyük kripto para borsası oldu. Binance, daha önce high frequency trading yazılımı geliştiren bir geliştirici olan Changpeng Zhao tarafından kuruldu.


Dünyada en çok işlem yapan kripto para borsaların başında geldiğini söylemek yanlış olmaz. Oldukça zengin bir içeriğe sahip olmakla birlikte kripto para türleri açısından diğer bazı borsalara nazaran azdır. Ancak bunun nedeni, her kripto parayı listelememesidir. Buda iş olsun diye yapılan kripto paraların olası kayıplara sebebiyet vermesinin önüne geçmektir.

Binance'de En Çok İşlem Gören Kripto Paralar

BTC, ETH, BCH, LUNA, BNB, SOL, XRP, FTM, TRX ve PEOPLE en çok hacme sahip kripto paralar. Çok işlem gören paranın da değeri buna bağlı olarak artar veya azalır.

Binance Neler Yapar?

Akademi 
Binance Akademi, blockchain ve kripto öğrenme kaynaklarına yönelik herşeyi barındıran, herkese açık bir öğrenme merkezidir.

Bağış 
Binance Hayır İşleri, kendini blockchain destekli hayır işlerini ve küresel sürdürülebilir gelişmeleri desteklemeye adamış kar amacı gütmeyen bir vakıftır.

Bilgiler 
Binance Info bir kripto ansiklopedisidir; herkesin katkıda bulunabileceği, açık ve objektif bilgilerin toplandığı bir platformdur.

Labs 
Binance Labs, blockchain projelerine kuluçka olmayı, yatırım yapmayı ve güç sağlamayı amaçlayan bir altyapı etki fonu ve girişimidir.

LaunchPad 
Binance Launchpad, en devrimsel kripto projeleri hayata geçirebilmeleri için girişimcilere özel bir token çıkarma plarformudur.

Araştırma 
Binance Research, kripto dünyasındaki yatırımcılar için kurumsal seviyede araştırma raporları, veri kaynaklı öngörüler ve analizler sunar.

Trust Wallet 
Binance'in resmi cüzdanı Trust Wallet, kullanıcıların dijital varlıkları gönderebildiği, alabildiği ve saklayabildiği güvenli ve merkeziyetsiz bir cüzdandır.

Binance Chain 
Binance-Chain, dünyanın her yerinden geliştiricilerin ve katılımcıların parçası olduğu topluluk destekli bir blockchain yazılım sistemidir. Binance DEX, Binance Chain üzerinde geliştirilen merkeziyetsiz borsa özelliğidir.

İnsan hayatının tüm renklerini bir araya getirmeyi amaçlayan Hayata Dokunmalı, sizler için en güzel ve yararlı içerikler sunuyor. Siz de bize içerik önerebilir, hatta site yazarı olabilirsiniz. Bunun için bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.