Featured post

e-Devlet Nedir, Ne İşe Yarar?

e-Devlet, kamu yönetiminde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımıdır. e-Devlet kavramının idari boyutu kamu kurum ve kuruluşları ve ye...

Akıllı Telefonların Isınma Problemi

Tüm cihazlar çalıştıklarında enerji harcarlar. Cihazın ısınmasına sebep olan bu durum belirli ölçülerde normaldir. Ancak el sürülemeyecek kadar ısınan akıllı telefonun yaratacağı problemler bundan daha fazlası olabilir. 

Batarya ömrünün azalması, arka planda çalışan uygulamaların fazlalığı, kısaca yazılımsal veya donanımsal birçok durum telefonun fazla ısınmasına sebep olabilir. 

Telefonunuzu Serin Tutun

Isınan akıllı telefonları elinizden geldiğince serin tutmaya çalışmanız önemli. Birkaç örnekle ne demek istediğimizi somutlaştıralım:

  1. Telefonunuzu kalorifer ve güneş ışınlarının altı gibi sıcak yerlerde bırakmayın.
  2. Fazla güç gerektiren uygulamaları kullanırken süre konusunda sınırlayıcı olun.
  3. Telefonunuzu şarjdayken kullanmamaya özen gösterin.
  4. Kullanmadığınız ama arka planda çalışan uygulamaları kapatın.
  5. Telefonunuzda otomatik güncelleme yoksa buna dikkat: Güncellenmemiş uygulamalar telefonunuzun ısınmasına sebep olabilir. Bu nedenle uygulamalarınızı güncel versiyonlarını takip edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnsan hayatının tüm renklerini bir araya getirmeyi amaçlayan Hayata Dokunmalı, sizler için en güzel ve yararlı içerikler sunuyor. Siz de bize içerik önerebilir, hatta site yazarı olabilirsiniz. Bunun için bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.