Featured post

e-Devlet Nedir, Ne İşe Yarar?

e-Devlet, kamu yönetiminde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımıdır. e-Devlet kavramının idari boyutu kamu kurum ve kuruluşları ve ye...

WhatsApp'ta Kişileri Nasıl Engellerim?

WhatsApp Messenger, akıllı telefonlar için geliştirilen, platformlar arası çalışma özelliğine sahip bir anlık mesajlaşma ve arama veya haberleşme uygulamasıdır.

WhatsApp Messenger'ın Özellikleri Neler?

Kolay, Güvenilir Mesajlaşma 

Aile ve arkadaşlarınızla ücretsiz mesajlaşın. WhatsApp, mesaj göndermek için telefonunuzun İnternet bağlantısını kullanır, böylece SMS ücreti ödemezsiniz. 

Haberleşmek İsteyeceğiniz Gruplar 

Aileniz veya çalışma arkadaşlarınız gibi sizin için çok önemli olan gruplarla haberleşin. Grup sohbetleriyle tek seferde 256 kişiye kadar mesaj, fotoğraf ve video paylaşabilirsiniz. Ayrıca grubunuza isim verebilir, grubu sessize alabilir veya bildirimleri tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.



Sohbete Devam Edin 

Web ve masaüstündeki WhatsApp ile tüm sohbetlerinizi bilgisayarınızla sorunsuz bir şekilde senkronize edebilirsiniz. Böylece hangi cihazdan sohbete devam etmek sizin için daha kolaysa onu tercih edebilirsiniz. Masaüstü uygulamasını indirin veya başlamak için web.whatsapp.com adresini ziyaret edin. İşletme otomatik mesajları 

Özgürce Konuşun 

Sesli arama sayesinde aile ve arkadaşlarınızla, başka bir ülkede olsalar bile, ücretsiz konuşabilirsiniz. Ayrıca, ses veya yazı yeterli olmadığında, ücretsiz görüntülü arama sayesinde yüz yüze sohbet etme şansınız olur. WhatsApp sesli ve görüntülü arama, veri planınızdaki dakikalar yerine telefonunuzun İnternet bağlantısını kullanır. Böylece pahalı arama ücretleri için endişe etmenize gerek kalmaz. 

Her Zaman Güvenli 

En kişisel bazı anlarınızı WhatsApp üzerinden paylaşıyorsunuz, işte bu nedenle uygulamamızın en son sürümünde uçtan uca şifrelemeyi geliştirdik. Uçtan uca şifrelendiğinde, gönderdiğiniz mesajlar ve aramalarınız korunmuş olur. Sadece siz ve iletişim kurduğunuz kişi bunları okuyabilir veya dinleyebilir. WhatsApp da dahil olmak üzere aradaki hiçbir taraf bu içeriklere erişemez. İşletme otomatik mesajları 

Önemli Anları Paylaşın 

WhatsApp üzerinden anında fotoğraf ve video gönderin. Hatta dahili kamerayı kullanarak sizin için en önemli olan anları yakalayabilirsiniz. Bağlantınız yavaş bile olsa, WhatsApp'la hızlıca fotoğraf ve video gönderebilirsiniz. İşletme otomatik mesajları 

Aklınızdakini Söyleyin

Bazen, sesiniz her şeyi anlatmaya yeter. Sadece tek bir dokunuşla, kısa bir merhaba demek ya da daha uzun bir hikaye anlatmak için bir Sesli Mesaj kaydedebilirsiniz. 

Belge Paylaşmak Artık Çok Kolay 

E-posta ve dosya paylaşma uygulamalarıyla uğraşmadan PDF, belge, e-tablo, slayt gösterisi ve daha fazlasını gönderin. 100 MB'a kadar belge göndermek mümkündür. Böylece dilediğiniz herkese ne isterseniz kolayca gönderebilirsiniz. 

WhatsApp Üzerinden Kişileri Nasıl Engellerim?

Uygulamaya giriş yapın. Kişinin resmine basın. Resmi yoksa da bir insan figürü görülür. Çıkan resimde altta bir dairenin içinde i butonu var. Ona basın. Çıkan profil ekranın en altında .... kişisini engelle yazısına basarsanız kişi engellenmiş olur. Artık durumunuz dahil hiçbir şekilde size ulaşamaz. Eğer .... kişisini şikayet et kısmına basarsanız hem engellenir hem de bir incelemeden geçmek zorunda kalır. Çünkü WhatsApp onu incelemeye alır. Eğer suç işlemeye çalışıyorsa kendisi hakkında gerekli işlemleri başlatır. 



WhatsApp Kişileri Nasıl Engelden Çıkartabilirim?

İlk önce uygulamaya girin. İlk girişte sağ üst köşede üç nokta göreceksiniz. Bu iç noktaya basın. Karşınıza sırasıyla şunlar çıkar:
  1. Yeni grup
  2. Yeni toplu mesaj
  3. Bağlı cihazlar 
  4. Yıldızlı mesajlar
  5. Ayarlar
Ayarlar kısmına basın. Karşınıza profil ayarları çıkar. Buradan sırasıyla Hesap, Gizlilik yazılarına basın. Gizlilik kısmına bastığınızda sayfanın en altında Engellenmiş kişiler kısmı var. Oraya basın. Engelden çıkartmak istediğiniz kişiyi basılı tutun. Küçük bir yazı çıkar: Engeli kaldır. Buna bastığınızda kişi engelden çıkmış olur. 

Engelden çıkan kişi durumunuz görebilir, size fotoğraf, belge, ses, sms yollayabilir ve arama yapabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnsan hayatının tüm renklerini bir araya getirmeyi amaçlayan Hayata Dokunmalı, sizler için en güzel ve yararlı içerikler sunuyor. Siz de bize içerik önerebilir, hatta site yazarı olabilirsiniz. Bunun için bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.