Featured post

e-Devlet Nedir, Ne İşe Yarar?

e-Devlet, kamu yönetiminde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımıdır. e-Devlet kavramının idari boyutu kamu kurum ve kuruluşları ve ye...

Facebook Marketplace ile Nasıl Para Kazanılır?

Facebook Marketplace, tüm kullanıcıların erişebileceği sanal bir alışveriş yeridir. Burada dilediğiniz ürünlerinizi sergileyebilir, alıcısı çıktığında satabilirsiniz. Bunun için önce bir Facebook hesabınızın olması gerekiyor. Neredeyse hesabı olmayan yoktur. Olmayan varsa da kısa bir kayıt işleminden sonra kendi hesaplarını açabilirler. 

Her şey tamamsa artık Marketplace üzerinden dilediğiniz ürünü satmaya başlayabilirsiniz. Bunun için ürün adı, iyi görseller, kısa bir ürün tanıtımı ve aklınızdaki ürün fiyatı belirlemeniz yeterlidir. Ürün fiyatını belirlerken mutlaka pazarlık payını bırakın ve kargo ücretini hesaplayın.

Facebook Marketplace Kullanımıyla İlgili Bazı Önemli Noktalar

Marketplace'te Bir Ürünü Nasıl Satın Alırsınız?

  1. Marketplace'te bir şey satın almak için satış işlemini planlamak üzere satıcıya mesaj gönderebilirsiniz: Akışınızdan soldaki menüde Marketplace'e tıklayın. 
  2. Satın almak istediğiniz bir ürüne tıklayın. 
  3. Satıcıya 2 şekilde mesaj gönderebilirsiniz: Satıcıya özel bir mesaj göndermek için Mesaj gönder'e tıklayın. "Bu hâlâ satılık mı?" mesajını göndermek için Gönder'e tıklayın. 
  4. Satın almak istediğiniz ürünleri ve satıcılarla aranızda geçen konuşmaları görmek için Hesabın'a ve sonra İlanların'a tıklayın.
Marketplace'te Ürününüzü Nasıl Satarsınız?

Marketplace'te bir ürünü satışa çıkardığınızda hem Marketplace'teki herkes tarafından hem de Akış'ta, aramada ve Facebook içinde ve dışındaki diğer yerlerde görülebilecek herkese açık bir ilan oluşturursunuz. Marketplace'teki tüm ilanlar ve alım satım grupları Ticaret İlkelerine uygun olmalıdır.
  1. Marketplace'te ürün satışı yapmak için: Akışınızdan soldaki menüde Marketplace'e tıklayın. 
  2. Yeni ilan Oluştur'a ve sonra Satılık Ürün'e tıklayın. 
  3. Bilgisayarınızdan ürününüzün bir fotoğrafını yüklemek için Fotoğraf Ekle'ye tıklayın. 
  4. Ürününüzle ilgili bilgileri girin. 
  5. İlanınızı Facebook arkadaşlarınızdan gizlemek için simgesine tıklayın. 
  6. İlanınız Facebook'taki diğer kişilere görünür olmaya devam eder. 
  7. İleri'ye tıklayın. İleri düğmesi gri renkteyse gerekli bilgileri girmiş olduğunuzu kontrol edin. Marketplace ilanınızı yayınlamak için Yayınla'ya tıklayın.
Marketplace'te Bir Satıcı Nasıl Takip Edilir veya Takibi Bırakılır?

Marketplace'te birisini takip ettikten sonra takip ettiğiniz kişi yeni ilanlar oluşturduğunda bildirim alırsınız. Bu ilanları Akışınızda da görebilirsiniz. 
  1. Birisini Marketplace'te takip etmek için: Akışınızdan Marketplace'e tıklayın. 
  2. Takip etmek istediğiniz kişinin bir ilanını bulun. 
  3. Aşağı kaydırıp satıcının adına gelin ve üzerine tıklayın. 
  4. Takip Et'e tıklayın. 
  5. Marketplace'te birisini takip etmeyi bırakmak için: Akışınızdan Marketplace'e tıklayın. 
  6. Hesabın'a tıklayın. 
  7. Takip Ettiklerin'e tıklayın. 
  8. Takip etmeyi bırakmak istediğiniz kişinin adını seçin. 
  9. Takiptesin'e tıklayın.
Satılacak Ürün Nasıl Öne Çıkarılır?

Ürününüzün ilanı üzerinden zaman geçtikçe sayfanın aşağısına düşer. Bu da görünürlüğünü düşürür. Eğer ilanınızı öne çıkarmak isterseniz 30TL, 50TL, 70TL, 80TL gibi bir ödeme karşılığında üç günlük öne çıkarma imkanı var. Bu miktarı kendiniz de belirleyebilirsiniz. Günlük en az 16.53TL olmak zorunda.

İlanınızı yenilemek isterseniz bunu birkaç defa yapabilirsiniz. Bunun için ilana tıklayın ve İlanı Yenile'ye basın. Bu şansınızı da kullandıysanız ilanı ancak ücret ödeyerek öne çıkartabilirsiniz. Eğer ücret ödemek istemezseniz ilanı silin ve yeniden ilanı verin. En çok tercih edilen seçenek budur. 

Günlük veya Aylık Kazanç Ne Kadar?

Bu tamamen satış hacmine bağlıdır. Ne kadar çok satarsanız o kadar çok kazanırsınız.

Marketplace Komisyon Alıyor mu?

Şu ana kadar hiçbir komisyon istemedi. Yani satışlardaki tüm kazanç sizindir.

Güvenlik Uyarısı

Alıcı veya satıcı olun, elinizden geldiği kadar kişisel bilgilerinizi paylaşmayın. Çünkü bunu farklı niyette isteyenler olabilir. Bu yüzden iletişimi Marketplace üzerinden sağlamaya çalışın. Oluşabilecek bir olumsuzluktan sorumluluk tamamen size aittir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnsan hayatının tüm renklerini bir araya getirmeyi amaçlayan Hayata Dokunmalı, sizler için en güzel ve yararlı içerikler sunuyor. Siz de bize içerik önerebilir, hatta site yazarı olabilirsiniz. Bunun için bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.