Featured post

e-Devlet Nedir, Ne İşe Yarar?

e-Devlet, kamu yönetiminde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımıdır. e-Devlet kavramının idari boyutu kamu kurum ve kuruluşları ve ye...

YouTube ile Para Kazanma Nasıl Olur?

YouTube, Google'a ait bir Amerikan çevrimiçi video paylaşım ve sosyal medya platformudur. Merkezi San Bruno, Kaliforniya'da olan platform, 15 Şubat 2005'te 3 eski PayPal çalışanı tarafından kurulmuştur. Platform, kullanıcılarına video yükleme, izleme ve paylaşma imkânı sunmakta olup, medya şirketleri ve kullanıcı üretimi videoların gösterimi için WebM, H.264 ve Adobe Flash Video teknolojilerini kullanır. Genel olarak video klipler, televizyon klipleri, müzik videoları, video bloglar, kısa özgün videolar ve eğitim videoları gibi içerikler yayınlanmaktadır.

Para Kazanma Nasıl Olur?

Öncelikle gmail.com uzantılı e-postanız ile kaydolun. Daha sonra cep telefonu numaranızı ve e-postanızı doğrulayın. Artık yapmanız gereken şey kendinize özgü videolar oluşturmak. Bu videoların size ait olması çok önemlidir. Aksi durumda telif hakkı kapsamında uyarı alırsınız. Uyarı sayısı 3'ü geçerse hesabınız kapanabilir.

Gerekli Şartlar

Öncelikle 1000 aboneye ve 4000 saat izlenmeye ulaşmanız gerekiyor. Bu şartları sağlamanız durumunda reklam almak için başvurabilirsiniz. Gerekli incelemeden sonra ya onaylanır ya da onaylanmaz. Onaylanmayan bir hesabın onay alması zordur. Çünkü video içeriği YouTube kurallarına uygun olmalıdır. 

Reklam Başına Ne Kadar Kazanılır?

Bunun için net bir cevap yoktur. Çünkü reklamın türüne, süresine ve tıklanıp tıklanmamasına göre gelir değişir. Tıklanma istenilen şeydir. Ancak her izleyici reklama tıklamaz. Bu da gelirin azalmasına neden olur.

YouTube Topluluk Kuralları 

YouTube'u kullandığınızda, dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılardan oluşan bir topluluğa katılırsınız. Aşağıdaki kurallar, YouTube'un herkes için eğlenceli ve keyifli bir ortam olarak kalmasını sağlar.

Bu kuralları ihlal ettiğini düşündüğünüz içeriklerin YouTube ekibimiz tarafından incelenmesini istemek için işaretleme özelliğini kullanın. Spam ve yanıltıcı uygulamalar YouTube Topluluğu güvene dayalıdır. YouTube'da diğer kullanıcıları dolandıran, yanıltan, kandıran veya spam nitelikli içeriklere izin verilmez. 
  1. Spam, yanıltıcı uygulamalar ve dolandırıcılık politikaları
  2. Kimliğe bürünme politikası
  3. Harici bağlantılar politikası
  4. Sahte etkileşim politikası
Ek politikalar Hassas içerik İzleyicileri, içerik üreticileri ve özellikle küçükleri korumayı hedefliyoruz. Bu nedenle çocukların güvenliğini sağlamamızı; onları cinsellik, çıplaklık ve kendine zarar verme temalı içeriklerden korumamızı sağlayan kurallara sahibiz. YouTube'da hangi içeriklere izin verildiğini ve bu politikalara uygun olmayan içeriklerle karşılaştığınızda ne yapmanız gerektiğini öğrenin.
  1. Çıplaklık ve cinsel içerik politikaları
  2. Küçük resim politikaları
  3. Çocuk güvenliği politikası
  4. İntihar ve kendine zarar verme politikası
  5. Şiddet barındıran veya tehlikeli içerik
Nefret söylemine, yıkıcı ve taciz edici davranışlara, sansürlenmemiş şiddete, kötü amaçlı saldırılara ve zararlı ya da tehlikeli davranışları teşvik eden içeriklere YouTube'da izin verilmez.
  1. Zararlı veya tehlikeli içerik politikaları
  2. Şiddet barındıran veya sansürsüz içerik politikaları
  3. Yasa dışı şiddet örgütleri politikası
  4. Nefret söylemi politikası
  5. Taciz ve siber zorbalık politikaları
  6. Yasal düzenlemelere tabi olan ürünler
Belirli ürünler YouTube'da satılamaz. YouTube'da izin verilen ve verilmeyen içerikler hakkında bilgi edinin.
  1. Yasa dışı veya yasal düzenlemelere tabi ürün ya da hizmet satışı politikaları
  2. Ateşli silahlar politikası
  3. Yanlış bilgilendirme
Ciddi anlamda zarara yol açabilecek yanıltıcı veya aldatıcı içeriklere YouTube'da izin verilmez. Gerçek zarara neden olabilecek belirli türdeki yanlış bilgilendirmeler (ör. zararlı ilaç veya tedavi yöntemlerini tanıtan içerikler, üzerinde teknik değişiklikler yapılan içerikler, demokratik süreçlere müdahale eden içerikler) bu kapsamdadır.
  1. Yanlış bilgilendirme politikaları
  2. Seçimlerle ilgili yanlış bilgilendirme politikaları
  3. COVID-19 hakkında yanlış tıbbi bilgilendirme politikaları
  4. Aşılarla ilgili yanlış bilgilendirme politikası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnsan hayatının tüm renklerini bir araya getirmeyi amaçlayan Hayata Dokunmalı, sizler için en güzel ve yararlı içerikler sunuyor. Siz de bize içerik önerebilir, hatta site yazarı olabilirsiniz. Bunun için bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.