Featured post

e-Devlet Nedir, Ne İşe Yarar?

e-Devlet, kamu yönetiminde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımıdır. e-Devlet kavramının idari boyutu kamu kurum ve kuruluşları ve ye...

TikTok‘ta Nasıl Fenomen Olunur?

TikTok, takipçi sayısı ve videolarınızın aldığı beğeniye göre popüler olursunuz. TikTok, kullanıcıların ilgi alanlarına göre video önerisinde bulunuyor. Kullanıcı beğenmediği videoyu reddedebilir. Bu seçenek sayesinde de benzer bir video onun ekranına tekrar düşmez. Dolayısıyla bu uygulama ile belli zevklere sahip bir takipçi kitlesi oluşturmak mümkün. Öncelikle TikTok uygulamasını ne için kullanacağınıza kadar vermelisiniz. "TikTok‘ta nasıl fenomen olunur?" diyorsanız birkaç yöntemi doğru kullanmanız gerekiyor.

  1. İşe ilk olarak ilgi çekici bir kullanıcı adı belirleyerek başlayın. Kullanıcı adınızın akılda kalıcı olması çok önemlidir. 
  2. En çok paylaşılan ve beğeni alan videoları inceleyin. Popüler olan video hikayelerini siz de kullanmaya çalışın. Aynısını çekin demiyoruz; ağır çekimler yapabilir, videolarınızı efektlerle süsleyebilirsiniz.
  3. En çok beğeni alan videolarınıza benzer videolar çekin. Beğeni almayan videolarınıza benzer videolar çekmenizde yarar yoktur.
  4. Vidonuzdaki hikayeye uygun olan etiketleri kullanın. Doğru etiketleri kullanmanız izleyici sayınızı arttıracak bu da videolarınızın beğeni sayılarına yansıyacaktır.
  5. Takipçi sayınızı arttırmak için diğer sosyal medya platformlarında da videolarınızı paylaşın.
  6. Günlük yapacağınız paylaşımları önceden hazırlayabilirsiniz. Bu da çekim yapamadığınız günlerde hazırlanmış videonuzu yayınlayabilir ve kanalınızın aktif kalmasını sağlayabilirsiniz.
  7. Olumlu ve güler yüzlü olmaya özen gösterin.
  8. Başkalarına ait videoları taklit etmek sizi gülünç duruma düşürebilir. Çünkü özgünlük çok önemlidir. Başka videolardan ilham alın ama aynısını çekmeyin.
  9. Sabırlı olun ve pes etmeyin. Çünkü bir günde veya bir ayda popüler olamazsınız. Bunun için zaman gerek.
  10. Videoyu çekerken insanların değerlerine hakaret olacak söz ve davranışlardan uzak durun.
  11. Hedef kitlenize uygun içerikleri oluşturmaya dikkat edin. Örneğin çocuklara uygun içerikler hazırlıyorsanız alışveriş mağazasındaki vitrinleri çekmeyin. Bu sadece takipçi kaybetmenize neden olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnsan hayatının tüm renklerini bir araya getirmeyi amaçlayan Hayata Dokunmalı, sizler için en güzel ve yararlı içerikler sunuyor. Siz de bize içerik önerebilir, hatta site yazarı olabilirsiniz. Bunun için bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.