Featured post

e-Devlet Nedir, Ne İşe Yarar?

e-Devlet, kamu yönetiminde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımıdır. e-Devlet kavramının idari boyutu kamu kurum ve kuruluşları ve ye...

ATM'lerde Para Kesintisi Yapmayan Bankalar

ATM (Automatic Teller Machine), Bankamatik olarak da bilinen otomatik vezne makinesidir. 7/24 işlem yapabilen ATM'ler, banka müşterilerine büyük kolaylıklar sağlar. İster para çekme, ister para yatırma veya fatura ödeme olsun pek çok işlemi hızlı bir şekilde yapabilir.

Farklı Bankların ATM'lerindeki Komisyon

Bazen para çekme veya yatırma işlemi yapmamız gerektiğinde bize yakın bir ATM bulamayız. Bu yüzden bize yakın olan ortak bir ATM'den işlem yapma mecburiyeti doğar. Ancak bu da komisyon kesmesine neden olur. Örneğin Ziraat bankası müşterisi İş bankası ATM'sinden para çektiğinde bir miktar kesinti olur. Ne kadar kesinti olacağı ekranda görülür. Onay verilmediği sürece işlem yapmaz.

Ortak ATM Nedir?

Bir bankanın diğer tüm bankalarla yaptığı anlaşma neticesinde işleme izin verilen ATM'dir. Çünkü her banka her yere ATM koymaz. Bu bazen güvenlik nedeniyle olur, bazen de maddi imkansızlıklar nedeniyle. Bu yüzden ATM'si olan bir banka ile çalışmak hem banka için, hem de müşteriler için iyi olur.

Komisyon Ücreti Almayan ATM'ler

Kamu bankaları daha önce imzaladıkları protokol kapsamında kendi ATM'lerinin kullanımı noktasında komisyon almayı durdurmuştu. Bu işbirliğine katılan bankaların tüm işlemlerden alınan komisyon ve işlem ücretleri de kaldırıldı.

Bu müşteriler için oldukça iyi bir uygulama oldu. Çünkü para kolay kazanılmayan bir şeydir. Böyle olunca bazen 1TL'nin kesilmesi bile insana zor gelir. Kesilen o 1TL ile çocuğuna bir şeyler alabilir. 

Devletin bankları Ziraat, Vakıf, Halkbank, PTTbank'dır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnsan hayatının tüm renklerini bir araya getirmeyi amaçlayan Hayata Dokunmalı, sizler için en güzel ve yararlı içerikler sunuyor. Siz de bize içerik önerebilir, hatta site yazarı olabilirsiniz. Bunun için bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.