Featured post

e-Devlet Nedir, Ne İşe Yarar?

e-Devlet, kamu yönetiminde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımıdır. e-Devlet kavramının idari boyutu kamu kurum ve kuruluşları ve ye...

Pil Ömrünün Bitmesi

Her gün saatlerce kullandığımız akıllı telefonlar da pek çok cihaz gibi sınırlı batarya ömrüne sahip. Bu nedenle bataryayı en verimli şekilde kullanarak pil ömrünü uzatmaya çalışmak yerinde olacaktır.

Bataryayı Yenileyin ve Önlem Alın

Tükenen piller için yapılacak en doğru işlem bataryayı değiştirmektir. Süresi dolmuş bir bataryayı kullanmak, sağlığınız ve telefonunuz için pek de iyi bir seçenek olmayabilir. Şimdi, bataryanın kullanım ömrünü yükseltmek için alınacak bazı önlemleri şu şekilde sıralayalım:

  1. Wi-Fi bağlantısı, hücresel veriden daha az enerji tüketir. Bu nedenle kablosuz ağ kullanımının bulunduğu ortamlarda mobil ağınızı kapatın. 
  2. Ekran parlaklığını mümkün olduğunca size yetecek kadar ayarlayın.
  3. Cihazınızı aşırı sıcak ortamlardan uzak tutun.
  4. Mümkün olduğunca telefonunuzun orijinal şarj ekipmanlarını kullanın.
  5. Telefonunuzu şarj etmek için şarjınızın tamamen bitmesini beklemeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnsan hayatının tüm renklerini bir araya getirmeyi amaçlayan Hayata Dokunmalı, sizler için en güzel ve yararlı içerikler sunuyor. Siz de bize içerik önerebilir, hatta site yazarı olabilirsiniz. Bunun için bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.