Featured post

e-Devlet Nedir, Ne İşe Yarar?

e-Devlet, kamu yönetiminde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımıdır. e-Devlet kavramının idari boyutu kamu kurum ve kuruluşları ve ye...

Google Analytics Ücretsiz mi?

Google Analytics Google'ın Urchin firmasını satın alması sonrasında duyurduğu ücretsiz web site performans analizi servisidir. Google Analytics bugün internetin en yaygın kullanılan veri analizi servisidir. Kullanışlı arabirimi ve ücretsiz olması sayesinde kısa sürede bloglardan büyük kurumsal web sitelerine kadar geniş yelpazede yaygınlaşmıştır. Temel web sitesi raporlarının yanında oldukça gelişkin özellikleri de içinde barındırır. 

Google Analytics ile e-ticaret siteleri kendi satış performanslarını ölçebilirler. Kullanıcıların hangi satın alma adımında siteyi terk ettiklerini tespit edebilirler. Ayrıca hangi trafik kanalından gelen kullanıcılar hangi kategorideki hangi ürüne daha çok ilgi göstermişler, hangi trafik kanalından gelen kullanıcılar daha iyi satın alma performansı sergilemiş gibi detaylı bilgilere de sahip olabilirler. 2014 yılında hayata geçmiş olan Google Analytics sürümü Universal Analytics, 1 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla tamamen kullanımdan kalkacaktır. Yeni sürüm Google Analytics 4 bugüne dek yapılmış en kapsamlı güncelleme olarak görülüyor. 

Sözleşmenin "Ücretler ve Hizmet" bölümünde şunlar yer alır: "Bölüm 15 uyarınca, Hizmet, Hesap başına aylık en fazla 10 milyon İsabete kadar Size ücretsiz olarak sunulur. Google zaman zaman coğrafi verilerin ek masrafları, arama motorlarından maliyet verisi alma ya da Hizmet raporlarına veri eklenmesi için üçüncü taraf tedarikçiler tarafından Google’a veya Google Bağlı Şirketi’ne tahakkuk ettirilen diğer ücretler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla, Hizmet ücretlerini ve ödeme politikalarını değiştirebilir. Ücret veya ödeme politikası değişiklikleri www.google.com/analytics/ adresinde yayınlanacak ve kabul etmeniz halinde geçerlilik kazanacaktır. Aksi belirtilmedikçe tüm ücretler ABD doları cinsindendir. Bu Sözleşme'nin herhangi bir nedenle sona ermesi halinde, ödenmemiş tüm bakiyeler derhal ödenebilir olacak ve Google tarafından maruz kalınan tahsilat masrafları (yasal işlemlerle ilgili ücretler dahil) borç tutarına eklenerek kredi kartınızdan veya Google Ads hesabınızla ilişkili başka bir faturalandırma mekanizmasından tahsil edilebilecektir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnsan hayatının tüm renklerini bir araya getirmeyi amaçlayan Hayata Dokunmalı, sizler için en güzel ve yararlı içerikler sunuyor. Siz de bize içerik önerebilir, hatta site yazarı olabilirsiniz. Bunun için bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.