Featured post

e-Devlet Nedir, Ne İşe Yarar?

e-Devlet, kamu yönetiminde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımıdır. e-Devlet kavramının idari boyutu kamu kurum ve kuruluşları ve ye...

E-KPSS Tarih - Türk İslam Devletleri 1



Anayurtları Orta Asya olan Türkler, Göktanrı inancını benimsiyordu. Göktanrı inancı dışında Türkler arasında Maniheizm, Budizm, Musevilik ve Hristiyanlık gibi çeşitli dinler de yaygındı. Türkler ve Müslümanlar arasındaki ilk karşılaşmalar Hz. Ömer döneminde Sasani Devleti'nin yıkılması ile başlamıştır. Mücadeleler Hz. Ömer döneminde başlamış olup, Hz. Osman döneminde de Müslüman Araplar Horosan ve İran'ı fethederek Ceyhun ırmağına ilerlemişlerdir. Çin'in ilerleyişini önlemek adına yapılan Talas Savaşı'nı TürkArap ittifakı kazanmıştır. Bu durumun ardından Türkler ve Müslümanlar arasında İslamiyet yayılışı giderek hız kazanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnsan hayatının tüm renklerini bir araya getirmeyi amaçlayan Hayata Dokunmalı, sizler için en güzel ve yararlı içerikler sunuyor. Siz de bize içerik önerebilir, hatta site yazarı olabilirsiniz. Bunun için bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.