Featured post

e-Devlet Nedir, Ne İşe Yarar?

e-Devlet, kamu yönetiminde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımıdır. e-Devlet kavramının idari boyutu kamu kurum ve kuruluşları ve ye...

Enescik

Peygamber Efendimiz Medine’ye hicret ettikten sonra ailesi, Hz. Enes’i Peygamberimize yardım etsin diye yanına getirmiş. Peygamber Efendimiz Enes’i çok sevmiş. Enes de her şeyden ve herkesten çok Peygamberimizi severmiş. Peygamberimiz, küçük Enes’e sevgisinden dolayı onu Enescik diye çağırırmış. Küçük Enes her gün Peygamber Efendimizin yanına gelir, ona hem yardımcı olur hem de bir şeyler öğrenirmiş. Akşam olunca da evine dönermiş. On yıl kadar Hz. Enes, Peygamberimizin yanında kalmış. Bu on yılda Hz. Enes’in Peygamberimizle ne çok hatırası olmuştur, tahmin edebiliyor musunuz? Bu tatlı hatıralardan birine beraber bakalım mı?

Bir gün Sevgili Peygamberimiz, Hz. Enes’ten bir iş için bir yere gitmesini ister. Hz. Enes yolda giderken arkadaşlarının oyun oynadığını görünce, onları izlemeye dalar. Kendini oyuna kaptırınca da Peygamberimizin ona verdiği görevi unutur. Bir süre oynadıktan sonra kendisine arkasından bir elin hafifçe dokunduğunu fark eder. Arkasına bakınca Peygamberimizi görmesin mi? Verdiği görevi hatırlayıp Peygamberimizin kızacağını sanır. Fakat Sevgili Peygamberimiz yüzünde tebessüm ile “Yavrucuğum haydi söylediğim yere git bakalım.” diye tekrar seslenir. Hz. Enes de “Tamam gidiyorum ya Rasulallah!” diyerek yola koyulur.

İşte böyle. Peygamberimiz on yıl boyunca ona hiç kızmamış, sesini bile yükseltmemiş. Hz. Enes zeki ve akıllı bir çocuk olduğundan, Peygamberimizin (s.a.s.) nasıl yaşadığını ve davranışlarını çok iyi gözlemlemiş. Hayatını tıpkı onun gibi sürdürmüş. Bu yüzden namaz kılış şekli Peygamber Efendimize en çok benzeyen Hz. Enes olmuştur. 

Hz. Enes’in aynı zamanda en çok hadis rivayet eden sahabilerden biri olduğunu biliyor muydunuz? Yani Peygamber Efendimizin sözlerini bize kadar aktarmış, ulaştırmıştır. 


 Diyanet Çocuk Dergisi, Ekim 2020, 6. s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnsan hayatının tüm renklerini bir araya getirmeyi amaçlayan Hayata Dokunmalı, sizler için en güzel ve yararlı içerikler sunuyor. Siz de bize içerik önerebilir, hatta site yazarı olabilirsiniz. Bunun için bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.