Featured post

e-Devlet Nedir, Ne İşe Yarar?

e-Devlet, kamu yönetiminde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımıdır. e-Devlet kavramının idari boyutu kamu kurum ve kuruluşları ve ye...

Tosbik Buğday

Başaktan düşen tosbik buğday tanesi, yuvarlana yuvarlana bir taşın dibinde durdu. Rüzgâr onu tozlarla birlikte olduğu tarladan alıp başka bir yere götürmüştü.

Garip ve sessizce etrafına bakınırken toprak seslendi ona.
- Heyy tosbik buğday bana bakar mısın? 
- Beni tanıyorsun!- Bilmez miyim, toprağım ben. Senin gibi milyonlarca buğday tanesine ev sahipliği yaptım.
- Senin çok cömert olduğunu söylemişti ailem. Şimdi onlardan uzağım. Rüzgâr beni buralara getirdi. Onlar çiftçi Asım Amca'nın çuvalına girdi sanıyorum.

Bizden ekmek oluyormuş. İnsanlar, kurtlar, kuşlar ve nice canlı bizimle doyuyormuş.

- Evet tosbik buğday. Toprağımı seninle paylaşmak istiyorum. Daha fazla savrulma. Tüm tohumlarla paylaşırım evimi. Bir iken on olurlar, yüz olurlar, bin olurlar. İçimdeki tüm mineralleri, vitaminleri, suyu paylaşırım. Paylaştıkça çoğalırım.

- Ne güzelsin sevgili toprak. Seninle olmak şimdi daha çok mutlu ediyor beni. Başka yerlere savrulup çürüyebilirdim. Şimdi seninle birlikte ben de çoğalacağım.

Toprak, buğday tanesine sarıldı. Suyundan vitaminlerinden verdi. Büyüdükçe büyüdü tosbik buğday. Başaklar çoğaldı. Buğdaylar çoğaldı.

Çiftçi Asım Amca hasat etti tarlayı. Sonra arkadaşları ile bir çuvalı paylaştı tosbik buğday. Bir süre, bir ambarda beklediler, neşeli şarkılar söylediler.

Sonrasında bir değirmene yol aldılar. İnce ince öğütüldüler.

- Bembeyaz un oluyoruz diye seslendi arkadaşlarına... İncelmiş yeni hâlini de çok beğendi. Sonra bir kabın içini paylaştı suyla. Sevgi'nin annesi yoğurdu onu sevgiyle. Hamur oluyordu anladı. Sıcacık ekmek olarak çıktı fırından. Sevgi, böldü böldü verdi arkadaşlarına. Arkadaşları köy usulü ekmeğin tadını çok seviyorlardı çünkü.

Annesi ne zaman ekmek yapsa arkadaşlarıyla birlikte yerdi. Tosbik buğday, Esra'nın, Semih' in, Gül'ün, Beyza'nın elinde olmaktan büyük mutluluk duydu. Kırıntılar da küçük serçelere ikram edildi. Tereyağlı köy usulü ekmekleri yiyen çocuklar için oyun vakti idi. Kuşlar için de cıvıl cıvıl ötme.

Neşe içinde gülüşüp oynarken onlar, kim bilir hangi tosbik buğday kime vitamin olacaktı, kimin sofrasını süsleyecekti...

Kaynak: Diyanet Çocuk Dergisi, Kasım 2020, 14. s.

Öğretmenimin Sayesinde

Ama öğretmenim ben sayıları sevmem ki. Hem yapamam matematiği...Böyle demiştim öğretmenime, bize matematiğin kolay olduğunu söylediğinde. Sonra sözlerine, robotların, bilgisayardaki kodların ve hatta uzaydaki uyduların kapılarının bile matematikle açıldığını eklemişti öğretmenim.

Ben yine de itiraz etmiştim. Sayılar bana karmaşık geliyordu, problemleri çözmesi de zordu. Öğretmenim yine de vazgeçmedi. Dersi sevmemiz için elinden gelen tüm çabayı gösterdi. Yeter ki öğrenelim diye bir gün derse bisiklet bile getirdi. Sonra sınıfa dönüp hepiniz çok şaşırdınız değil mi, dedi. Daha biz ne olduğunu anlamadan pedalları çeviriverdi. Evet arkadaşlar, dedi. Bugünkü konumuz çember ve daire. Bakın matematik aslında her yerde. Bisikletin tekerinde bile.

Bir başka derse elinde kocaman bir kutu ile gelmişti. Matematiği en çok sevenin bugünkü hediyesi bu kutudaydı. Üç soru soracağım, demişti. Aranızdan bir kazanan çıkacak. Kurallarımız çok basit, soruların hepsini bilen oyunun galibi olacak diye de eklemişti.

İlk soru çok basitti. Neden mi? Çünkü herkes bildi. Sıra ikinci soruya geldi. Bu soru biraz zordu. Arkadaşlarımın çoğu elenmişti. Son soruya sadece üç kişi geçmişti. Biri bendim, biri Mustafa, diğeri de Zeynep’ti.

Öğretmenim büyük bir heyecanla son soruyu sordu. Problem ilk başta oldukça zor göründü. Nasıl çözeceğim diye düşünürken aklıma öğretmenimin sözü geldi. Kodların, robotların ve hatta uzayın temeli matematikti. Yapılacaklar basitti aslında. Sayılar önce toplanacak sonra da bölünecekti. Soruyu hızlıca çözdüm. Sonunda birinci ben olmuştum.

Öğretmenim de çok sevindi. Senin matematiği başaracağını biliyordum, dedi. O gün sürpriz hediyeyi kazandım. Ama çok daha önemli bir şeyi öğrendim. Matematik çok eğlenceli ve basitti. En önemli kural onu sevmekti. Bana bunu gösteren de öğretmenimdi.

Kaynak: Diyanet Çocuk Dergisi, Kasım 2020, 24. s. 

Rafadan Tayfa: Görev Başına İzle



Tayfa, Hayri’den gelen mektuba hem şaşırmış hem de kızmıştır. Ne için vazgeçtiğini öğrenmek için mahallede Hayri’yi aramaya başlarlar. Bu sırada Hayri, komiserin odasında yaşadığı sıkıntıları anlatmaktadır. Arkadaşlarının hepsine trafik gönüllüsü olacakları yönünde söz verdiğinden bahseder.

Rafadan Tayfa: İsimsiz Kahramanlar İzle



Kuşçu Baba kütüphane girişine ilkyardım kursunun ilanını asar. Tayfa ilanla değil, ellerindeki çizgi romanların değiş tokuşuyla ilgilenir. Sadece Akın kursa gider ve sertifikasını alır. Kuşçu Baba, Tayfa’nın geri kalanının da kursa dikkatini çekebilmek için kolları sıvar.

Rafadan Tayfa: Gece Sürüşü İzle



Kamil akşamüzeri Fatma ninenin şiparişlerini bıraktığı sırada elektrikler kesilir, etraf iyice kararır. Kamil karanlıkta bisikletiyle ilerlemeye başlar; derken sokağın diğer ucunda ışıklar saçan, garip bir siluet fark eder. Siluetin çıkardığı sesi duyunca korkup kaçar. Mert’le karşılaşır ve gördüklerini ona anlatır.

Rafadan Tayfa: Rafadan Servis İzle



Tayfa pikniğe gitmek için hazırlıklarını yapmış, oyun alanında beklemektedir. Hayri, bir günlüğüne, servis şoförü olan Rüstem Ağabey’in muavini olacaktır. Araç durunca Tayfa, servis aracına hücum eder. Kapıda sıkışırlar. Rüstem Ağabey’in de uyarısıyla servis aracı kurallarına dikkat edecekleri liste yapmaya karar verirler, ancak liste hazırlamak hiç de kolay olmaz.

Rafadan Tayfa: Trafik Dansı İzle



Mahallede bir anda ortaya çıkan bir dans herkesi etkisi altına alır. Hiç kimse dansın kaynağını ve nasıl bu kadar hızlı yayıldığını bilmemektedir. Tayfa da dansa kendini kaptırmıştır ama bir yandan da bu dansı kimin başlattığını araştırmaya koyulur.

Rafadan Tayfa: Sürücü Kursu İzle



Tayfa boş arsada futbol oynarken tahmin edemeyecekleri olaylara sebep olur. Toplarının caddeye kaçmasına şahit olan Kuşçu Baba, daha büyük sorunlara neden olmadan duruma el koymaya karar verir ve mahallenin büyüklerini bir araya toplar.

Rafadan Tayfa: Trafik İşaretleri İzle



Hayri arkadaşlarıyla sözleşmelerine rağmen hiçbirinin trafik işaretlerini öğrenmek için çaba göstermediğini fark eder. Her birini tek tek zorlasa da bir türlü ikna edemez. Kuşçu Baba ile karşılaştığındaysa Hayri’nin aklına harika bir fikir gelir.

Rafadan Tayfa: Önce Güvenlik İzle



Sevim kendisine alınan bisiklet ile denemeler yaparken Hale ona yardımcı olur. Hayri oyun alanına gelince ikilinin bir bisiklete binmeden önce yapılması gerekenleri göz ardı ettiğini fark eder ve bu duruma müdahale etmeden duramaz.

Rafadan Tayfa: Büyük Karmaşa İzle



Hayri kırmızı düdüğünü bakkalda unutunca, Kamil bunun etkisinde kalır. Rüyasında trafikte büyük bir karmaşaya neden olur. Trafik kurallarını istediği gibi değiştirmenin ya da görmezden gelmenin sonuçları çok ama çok ağır olur. Dalga dalga yayılan trafik sorunu şehri ele geçirir.

Rafadan Tayfa: Trafik Lambası İzle



Hayri gönüllü trafik polisi olarak, mahalle sakinlerinin trafik kurallarına uyması için kapsamlı bir çalışma yürütmektedir. Bunun sonucunda ise çevredekilere yaptığı uyarılar azalmıştır. Fakat bir süredir aldığı notlar uyarıların arttığına işaret eder ve nedenini araştırmaya koyulur.

Rafadan Tayfa: Emniyet Kemeri İzle



Rüstem Ağabey; Fatma Nine ve Basri Amca’yı gidecekleri yere götürmek için beklemektedir. Basri Amca çoktan gelmiştir. Fatma Nine’nin de gelmesiyle arabaya binmeye koyulurlar. Tam o esnada arabanın yanında beliren Hayri, Fatma Nine’nin emniyet kemeri takmadığını görür ve aracın hareket etmesine izin vermez.

Rafadan Tayfa: Bir Anlık Dalgınlık İzle



Hayri’ye gönüllü trafik polisliğini unutturacak yeni bir uğraş arayan Rafadan ekibi ancak o zaman rahat bir nefes alacaklarını düşünmektedir. Hayri’nin bu işi tadında bırakmasının yollarını ararken ondan köşe bucak da kaçmaktadırlar.

Rafadan Tayfa: Kırmızı Düdük İzle



Hale ve Sevim, Hayri’nin Emniyet Müdürlüğüne gittiğini öğrenir. Hayri’nin başının derde girmiş olabileceğini düşünüp işin aslını öğrenmek için mahallede iz sürmeye başlarlar.

Rafadan Tayfa İzle

  1. Rafadan Tayfa: Kırmızı Düdük
  2. Rafadan Tayfa: Bir Anlık Dalgınlık
  3. Rafadan Tayfa: Emniyet Kemeri
  4. Rafadan Tayfa: Trafik Lambası
  5. Rafadan Tayfa: Büyük Karmaşa
  6. Rafadan Tayfa: Önce Güvenlik
  7. Rafadan Tayfa: Trafik İşaretleri
  8. Rafadan Tayfa: Sürücü Kursu
  9. Rafadan Tayfa: Trafik Dansı
  10. Rafadan Tayfa: Rafadan Servis
  11. Rafadan Tayfa: Gece Sürüşü
  12. Rafadan Tayfa: İsimsiz Kahramanlar
  13. Rafadan Tayfa: Görev Başına

Rafadan Tayfanın trafikte farkındalık yaratmak için yapılan bölümlerini izlemeye bar mısınız? Bu sayede trafikte nasıl davranılmasını öğrenecek ve karşılaştığın bazı durumlar karşısında ne yapman gerektiğini bileceksin.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 86. Bölüm | FİNAL Full İzle



Mohini, Sumer ve Shatabdi ise Mayrah’ın düğününü kendileri için bir fırsata çevirmek için plan hazırlamaktadır. Diğer yandan Rohit, Rudra ve Mayrah arasında bir şeyler olduğundan şüphelenmektedir. Evlat edinme konusunda ikna olan Samrat ve Maithili’yi kötü bir sürpriz beklemektedir. Mohini’nin tepkisi ile karşılaşan ikili konağı terk etmek zorunda kalacaklardır. Rudra, Udipur’u gezmek için Mayrah ile konaktan ayrılmak isteyen Rohit’e engel olunca büyük bir gerilimin fitili ateşlenir.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 85. Bölüm Full İzle



Koyal’ın kendisine Mayrah’ın konaktan ayrılacağını söylemesinin ardından büyük üzüntü yaşayan Dhruv, onu yanında kalması için ikna etmeye çalışır. Mohini, Sumer ve Shatabdi ise Mayrah’ın düğününü kendileri için bir fırsata çevirmek için plan hazırlamaktadır. Diğer yandan Rohit, Rudra ve Mayrah arasında bir şeyler olduğundan şüphelenmektedir. Evlat edinme konusunda ikna olan Samrat ve Maithili’yi kötü bir sürpriz beklemektedir. Mohini’nin tepkisi ile karşılaşan ikili konağı terk etmek zorunda kalacaklardır. Rudra, Udipur’u gezmek için Mayrah ile konaktan ayrılmak isteyen Rohit’e engel olunca büyük bir gerilimin fitili ateşlenir.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 84. Bölüm Full İzle



Mayra, Maithili ve Samrat’ı kimsesiz bir çocuğu evlat edinmeleri için ikna eder. Diğer yandan Rohit ve Rudra arasındaki kavga konakta yeni bir gerilime sebep olur. Samrat ve gelininin aldığı evlatlık kızı gören Mohini onlara kızınca ikili konağı terk ederler. Rohit, Rudra’ya Mayrah’ı sevip sevmediğini sorunca Rudra büyük bir şaşkınlık yaşar.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 83. Bölüm Full İzle



Mayrah’ın evlenip konaktan ayrılacağını duyan Dhruv bu duruma çok üzlür ve ondan kendisi ile birlikte kalmasını ister. Mohini, Sumer ve Shatabdi ise Mayrah ve Rohit’in düğününden para kazanmak için bir plan yapar. Mayra, Maithili ve Samrat’ı kimsesiz bir çocuğu evlat edinmeleri için ikna eder. Diğer yandan Rohit ve Rudra arasındaki kavga konakta yeni bir gerilime sebep olur. Samrat ve gelininin aldığı evlatlık kızı gören Mohini onlara kızınca ikili konağı terk ederler. Rohit, Rudra’ya Mayrah’ı sevip sevmediğini sorunca Rudra büyük bir şaşkınlık yaşar.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 82. Bölüm Full İzle



Mayrah’ın nişanlısı Rohit, Ranawat konağına gelince Rudra, Dhruv ve Koyal büyük bir şaşkınlık yaşar. Mayrah’ın kendisine gönderdiği video mesajdan haberdar olmayan Rohit, ondaki değişimin sebeplerini aramaktadır. Rudra ve Rohit arasında kalan Mayrah bir an Rohit ile evlenerek konaktan ayrılmayı planlarken Dhruv’un söyleyecekleri vardır.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 81. Bölüm Full İzle



Mohini, Sumer ve Shatabdi’nin planını öğrenen Rudra, onların Mayrah’ın eşyalarını çalmasına müsaade etmez. Samrat’ın Maithili’ye evlilik yıl dönümlerini hatırlamadığı için kızdığını gören Mayrah onları barıştırmak için sürpriz bir yemek planlar. İkili tam barışmışken Mohini yeni bir tartışma başlatınca Mayrah yine devreye girmek zorunda kalır. Diğer yandan Mayrah’ın nişanlısı Rohit, Ranawat konağına gelince Rudra, Dhruv ve Koyal büyük bir şaşkınlık yaşar.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 80. Bölüm Full İzle



Paro’nun resmini gören Mayra, Rudra’nın onu kendisine karşı duyduğu sevgiden dolayı yaptığını düşünerek nişanlısı Rohit’i arayarak onunla evlenmek istemediğini söyler. Ancak çok geçmeden Rudra ve Maithili tarafından gerçeği öğrenen Mayra, Ranawat konağını terk etmeye karar verir. Mayra’nın gidişini haber alan Dhruv ise büyük bir hayal kırıklığı yaşayarak fenalaşır. Bu duruma çok sinirlenen Rudra, Mayra hava limanına gitmeden onu yakalayabilecek mi?

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 79. Bölüm Full İzle



Mayra, Rudra’nın kendisi hakkındaki düşüncelerini merak etmektedir ancak ondan aldığı beklenmedik cevap tüm hayallerini suya düşürür. Maithili Rudra ve Mayra arasında duygusal bir bağ olduğundan şüphelenmektedir ve ikiliyi Rudra’nın odasında bir arada görünce şüphelerinde haklı olduğunu sağlar. Paro’nun resmini gören Mayra, Rudra’nın onu kendisine karşı duyduğu sevgiden dolayı yaptığını düşünerek nişanlısı Rohit’i arayarak onunla evlenmek istemediğini söyler. Ancak çok geçmeden Rudra ve Maithili tarafından gerçeği öğrenen Mayra, Ranawat konağını terk etmeye karar verir. Mayra’nın gidişini haber alan Dhruv ise büyük bir hayal kırıklığı yaşayarak fenalaşır. Bu duruma çok sinirlenen Rudra, Mayra hava limanına gitmeden onu yakalayabilecek mi?

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 78. Bölüm Full İzle



Mayra, Rudra’nın kendisi hakkındaki düşüncelerini merak etmektedir ancak ondan aldığı beklenmedik cevap tüm hayallerini suya düşürür. Maithili Rudra ve Mayra arasında duygusal bir bağ olduğundan şüphelenmektedir ve ikiliyi Rudra’nın odasında bir arada görünce şüphelerinde haklı olduğunu sağlar. Paro’nun resmini gören Mayra, Rudra’nın onu kendisine karşı duyduğu sevgiden dolayı yaptığını düşünerek nişanlısı Rohit’i arayarak onunla evlenmek istemediğini söyler

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 77. Bölüm Full İzle



Rudra, Mayra ile arasında yaşananlardan dolayı ondan özür diler ve kendisi ile arkadaş olmak istediğini söyler. Maithili, Rudra ile evlenmesi için Samrat’ın bir tanıdığını eve davet eder ancak hem Rudra hem de Dhruv bu evliliğe karşı çıkar. Eve sare satmak için gelen iki hırsız Mayra’nın varlıklı bir aileye sahip olduğunu anlayınca onu kaçırır ve yüklü miktarda fidye ister. Durumu haber alan Rudra, Mayra’yı kurtarmak için harekete geçer. Rudra’nın Mayra’yı kurtarmasının ardından ikili arasındaki bağ giderek kuvvetlenir. Cesaretini toplayan Mayra, Rudra’ya kendisini sevdiğini söylediğinde neler olacak?

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 76. Bölüm Full İzle



Rudra, Mayra ile arasında yaşananlardan dolayı ondan özür diler ve kendisi ile arkadaş olmak istediğini söyler. Maithili, Rudra ile evlenmesi için Samrat’ın bir tanıdığını eve davet eder ancak hem Rudra hem de Dhruv bu evliliğe karşı çıkar. Eve sare satmak için gelen iki hırsız Mayra’nın varlıklı bir aileye sahip olduğunu anlayınca onu kaçırır ve yüklü miktarda fidye ister. Durumu haber alan Rudra, Mayra’yı kurtarmak için harekete geçer. Rudra’nın Mayra’yı kurtarmasının ardından ikili arasındaki bağ giderek kuvvetlenir. Cesaretini toplayan Mayra, Rudra’ya kendisini sevdiğini söylediğinde neler olacak?

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 75. Bölüm Full İzle




Rudra, Mayra ile arasında yaşananlardan dolayı ondan özür diler ve kendisi ile arkadaş olmak istediğini söyler. Maithili, Rudra ile evlenmesi için Samrat’ın bir tanıdığını eve davet eder ancak hem Rudra hem de Dhruv bu evliliğe karşı çıkar. Eve sare satmak için gelen iki hırsız Mayra’nın varlıklı bir aileye sahip olduğunu anlayınca onu kaçırır ve yüklü miktarda fidye ister.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 74. Bölüm Full İzle



Rudra, Mayra ile arasında yaşananlardan dolayı ondan özür diler ve kendisi ile arkadaş olmak istediğini söyler. Maithili, Rudra ile evlenmesi için Samrat’ın bir tanıdığını eve davet eder ancak hem Rudra hem de Dhruv bu evliliğe karşı çıkar. Eve sare satmak için gelen iki hırsız Mayra’nın varlıklı bir aileye sahip olduğunu anlayınca onu kaçırır ve yüklü miktarda fidye ister. Durumu haber alan Rudra, Mayra’yı kurtarmak için harekete geçer. Rudra’nın Mayra’yı kurtarmasının ardından ikili arasındaki bağ giderek kuvvetlenir. Cesaretini toplayan Mayra, Rudra’ya kendisini sevdiğini söylediğinde neler olacak?

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 73. Bölüm Full İzle



Rudra, Mayra ile arasında yaşananlardan dolayı ondan özür diler ve kendisi ile arkadaş olmak istediğini söyler. Maithili, Rudra ile evlenmesi için Samrat’ın bir tanıdığını eve davet eder ancak hem Rudra hem de Dhruv bu evliliğe karşı çıkar. Eve sare satmak için gelen iki hırsız Mayra’nın varlıklı bir aileye sahip olduğunu anlayınca onu kaçırır ve yüklü miktarda fidye ister.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 72. Bölüm Full İzle




Mayra’nın Rudra’ya yönelik suçlamalarına daha fazla katlanamayan Maithili, ona Paro hakkındaki gerçekleri anlatır. Duydukları karşısında çok etkilenen Mayra, Rudra’nın kendisine neden düşmanca davrandığını anlamıştır. İkili arasında Dhruv yüzünden başlayan tartışma zamanla yumuşasa da Rudra’nın ön yargıları hala kırılmamıştır. Mayra ve Rudra arasında neler yaşanacak?

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 71. Bölüm Full İzle



Mayra’nın konakta kalmak için ödeyeceği kira miktarını duyan Sumer, Rudra ile karşı karşıya gelmeyi göze alarak ona konaktaki odasını verir. Dhruv’un anne özlemi ve Mayra’nın Paro’ya olan benzerliği yüzünden kafası karışan Rudra nasıl hareket etmesi gerektiğini bilmemektedir. Mayra’nın Rudra’ya yönelik suçlamalarına daha fazla katlanamayan Maithili, ona Paro hakkındaki gerçekleri anlatır. Duydukları karşısında çok etkilenen Mayra, Rudra’nın kendisine neden düşmanca davrandığını anlamıştır.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 70. Bölüm Full İzle



Eve dönen Rudra, Paro’nun başına bir şey gelmeden onu kurtarır. Diğer yandan Mohini, Maithili’yi ailesinin yanına göndererek Samrat ile ilgili planlarını daha rahat hayata geçirmeyi planlamaktadır. Rudra yaptığı plan sayesinde kendilerine zarar vermek isteyen kişiyi bir ayinde yakalar ve onu BSD Karargâhına götürür. Ancak gelen bir telefon Rudra’nın düşüncelerini alt üst eder.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 69. Bölüm Full İzle



Rudra, Paro’ya kimin saldırdığını bulmak için araştırmalarını sürdürmektedir. Maithili’nin kendisine bir torun veremediğinden şikâyet eden Mohini, oğlu Samrat ile evlenmesi için yeni bir gelin bulur. Konakta elektriklerin kesildiği bir sırada Rudra ve Paro’nun gizli düşmanı çıkagelir ve Paro’yu yalnız başına yakalar.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 68. Bölüm Full İzle




Alışveriş yapmak için Maithili birlikte dışarı çıkan Paro, üzerine doğru süratle gelen bir motor olduğunu fark eder. Başındaki kask yüzünden kim olduğu anlaşılamayan bu kişi elindeki asit dolu kâseyi Paro’nun gözüne doğru fırlatır. Dikkati sayesinde saldırıdan zarar görmeyen Paro uzun süre büyük bir şaşkınlık yaşar. Durumu haber alan Rudra hemen eve döner ve eşine saldıran kişinin kimliği ile ilgili Maithili’ye sorular sorar ancak bir sonuç alamaz. Bu sırada konağa isimsiz bir mektup gelir.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 67. Bölüm Full İzle



Rudra, annesinin evi terk etmesinin arkasındaki gerçekleri öğrendikten sonra Mala ile ilgili düşüncelerini yeniden gözden geçirmeye karar verir. Paro ise bu süreci hızlandırmak için Mala ile işbirliği yapar ve her defasında ona kötü davranarak Rudra’nın neler hissettiğini anlamaya çalışır. Dilsher ise geçmişte yaşananların tek sorumlusunun kendisi olduğunu kabul eder.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 66. Bölüm Full İzle



Rudra’nın içindeki nefret ateşi hala sönmemiştir. Dilsher, geçmişte yaşananları Danver, Mohini ve Paro’ya anlatarak karısının evi terk etmesinin tek sebebinin kendisi olduğunu söyler. Annesinin evdeki varlığına daha fazla tahammül edemeyen Rudra, Paro’ya bir sürpriz yapar ve ona balayına çıkmak istediğini söyler. Mala, Paro’ya başından geçenleri anlatırken Rudra konuşmalara kulak misafiri olur.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 65. Bölüm Full İzle



Rudra, Laila’ya annesini kurtarmış olmasının kendisine karşı hissettiği duyguları değiştirmeyeceğini söyler. Mala’nın gerçek hikayesini öğrenen Paro, Rudra’dan onu affetmesini ister ancak Rudra’nın içindeki nefret ateşi hala sönmemiştir. Dilsher, geçmişte yaşananları Danver, Mohini ve Paro’ya anlatarak karısının evi terk etmesinin tek sebebinin kendisi olduğunu söyler.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 64. Bölüm Full İzle



Mohini’nin açıklamalarının ardından evden kaçmaya karar veren Mala, Paro’ya bir mektup yazarak konaktan ayrılır. Mektubu gören Rudra sinir krizi geçirir ancak Paro’nun isteği üzerine annesini aramaya karar verir. İkili birlikte Mala’yı ararken onu sürpriz bir ismin evinde bulur. Mohini onun geri dönüşünün ardından konakta yeniden söz sahibi olmak için yeni bir plan yapar.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 63. Bölüm Full İzle




Dilsher ve Rudra’ya karşı duyduğu nefretin gerçek sebebini açıklayan Mohini evi terk etmek ister. Mala’yı kurtardığı için Rudra’nın kendisini affedeceğini düşünen Laila büyük bir hayal kırıklığı yaşar. Mohini’nin açıklamalarının ardından evden kaçmaya karar veren Mala, Paro’ya bir mektup yazarak konaktan ayrılır.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 62. Bölüm Full İzle



Mohini’nin açıklamalarının ardından evden kaçmaya karar veren Mala, Paro’ya bir mektup yazarak konaktan ayrılır. Mektubu gören Rudra sinir krizi geçirir ancak Paro’nun isteği üzerine annesini aramaya karar verir. İkili birlikte Mala’yı ararken onu sürpriz bir ismin evinde bulur. Mohini onun geri dönüşünün ardından konakta yeniden söz sahibi olmak için yeni bir plan yapar.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 61. Bölüm Full İzle



Dilsher ve Rudra’ya karşı duyduğu nefretin gerçek sebebini açıklayan Mohini evi terk etmek ister. Mala’yı kurtardığı için Rudra’nın kendisini affedeceğini düşünen Laila büyük bir hayal kırıklığı yaşar. Mohini’nin açıklamalarının ardından evden kaçmaya karar veren Mala, Paro’ya bir mektup yazarak konaktan ayrılır. Mektubu gören Rudra sinir krizi geçirir ancak Paro’nun isteği üzerine annesini aramaya karar verir

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 60. Bölüm Full İzle



Mohini’nin açıklamalarının ardından evden kaçmaya karar veren Mala, Paro’ya bir mektup yazarak konaktan ayrılır. Mektubu gören Rudra sinir krizi geçirir ancak Paro’nun isteği üzerine annesini aramaya karar verir. İkili birlikte Mala’yı ararken onu sürpriz bir ismin evinde bulur. Mohini onun geri dönüşünün ardından konakta yeniden söz sahibi olmak için yeni bir plan yapar.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 59. Bölüm Full İzle



Dilsher ve Rudra’ya karşı duyduğu nefretin gerçek sebebini açıklayan Mohini evi terk etmek ister. Mala’yı kurtardığı için Rudra’nın kendisini affedeceğini düşünen Laila büyük bir hayal kırıklığı yaşar. Mohini’nin açıklamalarının ardından evden kaçmaya karar veren Mala, Paro’ya bir mektup yazarak konaktan ayrılır. Mektubu gören Rudra sinir krizi geçirir ancak Paro’nun isteği üzerine annesini aramaya karar verir. İkili birlikte Mala’yı ararken onu sürpriz bir ismin evinde bulur. Mohini onun geri dönüşünün ardından konakta yeniden söz sahibi olmak için yeni bir plan yapar.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 58. Bölüm Full İzle



Rudra, Mala’ya annesiz büyümüş olmanın zorluklarını anlatır ve onu hiçbir zaman affetmeyeceğini söyler. Paro, Mala’yı konağa getirince Dilsher ilk defa Rudra’ya karşı gelir ve eski karısının konakta kalmasına müsaade eder. Mohini evdeki güç dengelerini kendi lehine çevirmek için Sumer’i konağa geri getirdiğinde Danver bu duruma tepki gösterir ve onu kovar. Diğer yandan Mohini, 28 yıl önce Mala yüzünden yaşadıklarını anlatınca, onun Dilsher ve Rudra’ya olan nefretinin arkasındaki gerçek sebep ortaya çıkar.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 57. Bölüm Full İzle



Rudra, Mala’ya annesiz büyümüş olmanın zorluklarını anlatır ve onu hiçbir zaman affetmeyeceğini söyler. Paro, Mala’yı konağa getirince Dilsher ilk defa Rudra’ya karşı gelir ve eski karısının konakta kalmasına müsaade eder. Mohini evdeki güç dengelerini kendi lehine çevirmek için Sumer’i konağa geri getirdiğinde Danver bu duruma tepki gösterir ve onu kovar. Diğer yandan Mohini, 28 yıl önce Mala yüzünden yaşadıklarını anlatınca, onun Dilsher ve Rudra’ya olan nefretinin arkasındaki gerçek sebep ortaya çıkar.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 56. Bölüm Full İzle



Rudra, Mala’ya annesiz büyümüş olmanın zorluklarını anlatır ve onu hiçbir zaman affetmeyeceğini söyler. Paro, Mala’yı konağa getirince Dilsher ilk defa Rudra’ya karşı gelir ve eski karısının konakta kalmasına müsaade eder. Mohini evdeki güç dengelerini kendi lehine çevirmek için Sumer’i konağa geri getirdiğinde Danver bu duruma tepki gösterir ve onu kovar. Diğer yandan Mohini, 28 yıl önce Mala yüzünden yaşadıklarını anlatınca, onun Dilsher ve Rudra’ya olan nefretinin arkasındaki gerçek sebep ortaya çıkar.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 55. Bölüm Full İzle



Paro’nun kararından vazgeçmeyeceğini anlayan Rudra, intihar etmek için tren raylarının üzerine çıkar. Paro, Rudra’nın kendisine olan sevgisini fark edince verdiği sözden vazgeçer ve ikili birlikte yeniden Jaipur’a döner. Rudra ona önemli bir itirafta bulunmak ister ve onu BSD Karargâhına götürür. Karargâha gelen sürpriz bir isim Rudra’nın hayatını bir anda altüst eder.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 54. Bölüm Full İzle



Paro’nun kendisini terk edeceğini söylemesinin ardından Rudra büyük bir şaşkınlık yaşar ve onu bu kararından vazgeçirmeye çalışır. Laila yaptığı plan sayesinden Mala’yı Kral Thakur’un elinden kaçırmayı başarır ve ikili tehlikeli bir yolculuğa çıkar. Paro’nun kararından vazgeçmeyeceğini anlayan Rudra, intihar etmek için tren raylarının üzerine çıkar. Paro, Rudra’nın kendisine olan sevgisini fark edince verdiği sözden vazgeçer ve ikili birlikte yeniden Jaipur’a döner. Rudra ona önemli bir itirafta bulunmak ister ve onu BSD Karargâhına götürür. Karargâha gelen sürpriz bir isim Rudra’nın hayatını bir anda altüst eder.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 53. Bölüm Full İzle



Laila pazardaki takibine devam ederken hiç beklemediği kötü bir sürpriz ile karşılaşır. Kral Thakur’un adamlarından biri Laila’yı kaçırarak onu sorgulaması için Kralın yanına götürür. Laila’nın BSD Karargâhından kaçtığını öğrenen Rudra, onun kendisine yakın olabilmek için başından beri yalan söylediğini anlar. Kral’ın BSD Subaylarından saklandığı evde Mala’yı gören Laila, onun Rudra’nın annesi olduğunu öğrenebilecek mi?

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 52. Bölüm Full İzle



Rudra, Laila’yı Amaan’ın gözetimi altında BSD Karargâhına yerleştirir. Paro ve Rudra’dan intikam almaya yemin eden Laila ise bir fırsatını bularak oradan kaçmayı başarır ve konağa geri dönmek için Sumer’in gizlendiği yere giderek ona evlenme teklif eder. Ancak Sumer bu teklife olumlu bakmaz ve Laila’yı oradan kovar. Bu sırada Rudra ve Paro birlikte alışverişe çıkmışlardır. İkiliyi farkeden Laila, onları takip etmeye başlar. Diğer yandan Mohini ise Dilsheer’i oğlu Samrat’ın hayatına müdahale etmekle suçlar.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 51. Bölüm Full İzle



Mohini ile alışverişe çıkan Laila, ona Sumer hakkında sorular sorar. Sunehri gazetede gördüğü bir dans etkinliği ilanını Maithili ve Paro’yla paylaşır. Onlar bu etkinliğe katılmak için hazırlıklar yaparken Rudra, Kral Thakur’un adamlarının kendilerine zarar verebileceğini söyleyer ve gitmelerine izin vermez. Mohini’nin eve çağırdığı gösteri sanatçılarına rüşvet veren Laila, onlardan Paro’yu üzecek bir şey yapmalarını ister. Bu durumu öğrenen Rudra, Laila’yı bir an önce evden göndermeye karar verir. Rudra, Laila’yı konaktan gönderebilecek mi?

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 50. Bölüm Full İzle



Rüyasında Rudra ve Laila hakkında gördükleri yüzünden morali bozulan Paro, uyandığında kötü bir sürprizle karşılaşacaktır. Laila yüzünden Rudra ve Paro’nun arası bozulmuştur. Dilsheer oğlundan Paro ve evlilik hakkında neler düşündüğünü öğrenmek ister. Maithili, Paro’yu Laila’ya karşı temkinli davranması konusunda uyarmıştır. Mohini ile alışverişe çıkan Laila, ona Sumer hakkında sorular sorar. Sunehri gazetede gördüğü bir dans etkinliği ilanını Maithili ve Paro’yla paylaşır. Onlar bu etkinliğe katılmak için hazırlıklar yaparken Rudra, Kral Thakur’un adamlarının kendilerine zarar verebileceğini söyleyer ve gitmelerine izin vermez. Mohini’nin eve çağırdığı gösteri sanatçılarına rüşvet veren Laila, onlardan Paro’yu üzecek bir şey yapmalarını ister. Bu durumu öğrenen Rudra, Laila’yı bir an önce evden göndermeye karar verir. Rudra, Laila’yı konaktan gönderebilecek mi?

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 49. Bölüm Full İzle



Paro’nun başına gelenleri öğrenen Rudra çok hiddetlenir ancak Laila’nın tuzağı işe yarasa da planı ters tepmiştir. Rudra ve Paro artık hiç olmadıkları kadar birbirlerine yakındır. Bu duruma içten içe sinirlenen Laila, Rudra ile yakınlaşmak için her fırsatı değerlendirmeye çalışır. Laila, Paro uyuduktan sonra Rudra ile baş başa kalma fırsatı yakalar ancak gece uyandığında Rudra’yı yatağında göremeyen Paro onu ararken ikilinin konuşmalarına kulak misafiri olacaktır.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 48. Bölüm Full İzle



Laila’nın kurduğu tuzağa düşen Paro’nun gözleri geçici bir süre de olsa görme yetisini kaybetmiştir. Maithili ve Sunehri bunun bir kaza olduğunu düşünse de Mohini gerçeği biliyordur. Maithili, Paro ile Laila arasındaki yakınlaşmadan hoşnutsuzdur. Paro’nun başına gelenleri öğrenen Rudra çok hiddetlenir ancak Laila’nın tuzağı işe yarasa da planı ters tepmiştir. Rudra ve Paro artık hiç olmadıkları kadar birbirlerine yakındır.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 47. Bölüm Full İzle



Rudra, annesinin evi terk etmesinin ardından neler yaşadığı kötü günleri Paro’ya anlatır. Bu sırada bir BSD Subayı, Rudra’yı arayarak Kral Thakur’un elinden güçlükle kaçan bir kadının kendisi ile görüşmek istediğini söyler. Duruma bir anlama veremeyen Rudra, subaydan o kadını konağa getirmesini ister. Bu kadının ilk başta annesi Mala olduğunu düşünse de kapıya gelen kişi Laila’dır. Laila’nın anlattığı hikayeye inanmayan Rudra onu göndermek ister fakat Paro onun iyileşinceye kadar kendileri ile birlikte kalmasını ister. Rudra ve Paro’nun mutluluğunu kıskanan Laila kısa süre sonra gerçek yüzünü göstererek Mohini ile işbirliği yapar. Laila’nın planı Paro’nun gözlerini zarar görür.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 46. Bölüm Full İzle



Rudra, annesinin evi terk etmesinin ardından neler yaşadığı kötü günleri Paro’ya anlatır. Bu sırada bir BSD Subayı, Rudra’yı arayarak Kral Thakur’un elinden güçlükle kaçan bir kadının kendisi ile görüşmek istediğini söyler. Duruma bir anlama veremeyen Rudra, subaydan o kadını konağa getirmesini ister.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 45. Bölüm Full İzle



Maithili, Paro’ya kaynanası hakkında bildiklerini anlatınca o, herkesin bir arada bulunduğu bir kahvaltı masasında tüm bildiklerini anlatınca Mohini köşeye sıkışır. Paro doğruyu söylediğini ispatlamak için Mohini’den Rudra’yı zehirleyen yiyecekten yemesini ister. Köşeye sıkışan Mohini onu yedikten kısa bir süre sonra fenalaşınca Paro’nun haklı olduğunu anlarlar. Mohini ise Sumer’i suçlayarak işin içinden sıyrılmaya çalışır. Bu sırada Dilsheer’de sürpriz bir şekilde geri dönmüştür.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 44. Bölüm Full İzle



Doktor, Maithili’ye test etmesi için kendisine verdiği yiyeceğin içerisinde Mohini’nin odasında bulduğu demir tozlarının olduğunu doğrular. Hayati tehlikesini koruyan Rudra tam da kendisinden umutların kesildiği bir anda kendine gelir. Bu beklenmedik gelişme Mohini ve Sumer’de büyük bir endişe yaratır. Maithili, Paro’ya kaynanası hakkında bildiklerini anlatınca o, herkesin bir arada bulunduğu bir kahvaltı masasında tüm bildiklerini anlatınca Mohini köşeye sıkışır.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 43. Bölüm Full İzle



Mohini’nin Rudra ve Paro’yu ortadan kaldırmak için tehlikeli bir planı vardır. O, Saygı Töreninin arkasından ritüeller gereği yenilmesi gereken yiyeceklerin içerisine zehir atar. Törenin ardından odasına çıkan Rudra fenalaşır ve hastaneye kaldırılır. Olup bitenlere bir anlam veremeyen Maithili bu işin arkasında Mohini’nin olduğuna dair çok önemli ipuçlarına ulaşır. Ancak Mohini, Rudra’nın bilincinin yerine geldiğinde kendisinden hesap sormasından korktuğu için onu yeniden ortadan kaldırmaya çalışacaktır. Mohini amacına ulaşabilecek mi?

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 42. Bölüm Full İzle



Paro, Rudra’nın kendisine yaptığı şakanın ardından BSD Generali ve eşi karşısında küçük duruma düştüğü için onunla küsmüştür. Rudra ise ona kendini affettirebilmek için kendisinden hiç beklenmeyen bir sürpriz yapar. Paro’nun BSD’ye geri dönmesi için Generale yalvardığını öğrenen Rudra’nın sinirleri iyice gerilmiştir. Öte yandan Mohini’nin Rudra ve Paro’yu ortadan kaldırmak için tehlikeli bir planı vardır.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 41. Bölüm Full İzle



Generalin eşi Paro’yu balo öncesi düzenlenen kokteylde göremeyince Rudra’dan onu getirmesini ister. Bu sırada düğün günü evi ateşe veren ve Hizmetçi Devyani gecenin bir vakti Mohini’nin kapısını çalar ve ondan yüklü miktarda para ister. Konuşmalara kulak misafiri olan Maithili neler olup bittiğini anlamak için Devyani’yi takip eder. Diğer yandan otelde baş başa zaman geçirmeye fırsat bulan Rudra ve Paro yavaş yavaş birbirlerine yakınlaşmaya başlar.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 40. Bölüm Full İzle



Sosyal yardım kuruluşundan gelen yetkililere Rudra’nın Paro’ya kötü davrandığını kanıtlamak için onu yaralayan ve suçu da Rudra’nın üzerine atan Mohini köşeye sıkışmıştır. Rudra onu Paro’dan uzak durması konusunda uyarır. General Singh’in eşi Geetanjali için Jaipur’da verdiği evlilik yıldönümü balosuna gitmeye hazırlanan Rudra, Paro’nun güvenliği için onu da beraberinde götürmeye karar verir. Birpur’da büyüdüğü için şehir hayatına yabancı olan Paro balonun düzenleneceği otelde gördükleri karşısında büyük bir şaşkınlık yaşar.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 39. Bölüm Full İzle



Mohini, Rudra ve Paro’dan kurtulmak için eline geçen bu fırsatı değerlendirmek için yetkililere sürekli olarak onların gerçekte mutsuz olduğunu ve Rudra’nın Paro’ya kötü davrandığını anlatır. Yetkililer tam da Rudra ve Paro arasında Mohini’nin iddialarını kanıtlar nitelikte bir konuşmaya kulak misafiri olsalar da, Paro’nun söyleyecekleri Rudra’nın işine yarayacaktır. BSD Generalinin karısı için düzenlediği balo için Rudra, Paro’yu davet edecek mi?

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 38. Bölüm Full İzle



Paro ile ilgili gazetede çıkan haberlerin ardından bir sosyal yardım kuruluşu 2 üyesini Rudra ve Paro’nun evliliğini incelemesi için Dilsheer’in konağına gönderir. Damyanti adlı sert görünüşe sahip görevli evdekilere Rudra ve Paro’nun evliliklerinde bir olumsuzluk görmeleri halinde Paro’yu beraberlerinde götüreceklerini ve BSD’ye de Rudra aleyhinde bir rapor yazacaklarını söyleyince Mohini hemen harekete geçer. Durumdan haberdar olmayan Rudra ve Paro eve döndüklerinde Maithili onlara önceden bilgi verir ve ikili, görevliler karşısında mutlu bir çifti oynamaya başlarlar.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 37. Bölüm Full İzle



Evdekiler şaşkınlıkla Rudra’nın düğün ritüellerini yerine getirişini izlerken o elinden geldiği kadar Paro’ya sert davranır. Tüm bunlardan habersiz olan Paro ise Rudra’nın gerçekten kendisiyle evlenmek istediğini düşünür fakat gerçekleri öğrendiğinde bir kez daha hayal kırıklığı yaşayacaktır. Bu sırada Paro’yu manşetine taşıyan gazeteye ait bir zarfı gören Rudra, onlara bilgi veren kişinin evden biri olduğunu anlamıştır. BSD’nin Rudra ile ilgili almış olduğu karardan haberdar olan Paro ise Rudra ile BSD Karargahına giderek General ile konuşur. Paro’nun konuşması Rudra’nın affedilmesine yardımcı olacak mı?

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 36. Bölüm Full İzle



BSD Karargahına giden Rudra, Paro ile ilgili gazete manşetinden haberdar olur. Generaller onu Paro ile ilgili sorunu çözene kadar BSD’den uzaklaştırıldığını bildirir. Bunun üzerine Rudra gazetelere Paro hakkında kimin bilgi verdiğini öğrenmek için bir plan yapar ve eve döndüğünde onunla hemen evlenmek istediğini söyler. Evdekiler şaşkınlıkla Rudra’nın düğün ritüellerini yerine getirişini izlerken o elinden geldiği kadar Paro’ya sert davranır.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 35. Bölüm Full İzle



Sumer bu teklifi hemen kabul etse de Mohini itiraz edecektir. Diğer yandan Maithili, Paro’ya evde bulduğu diğer gelinliğin sırrını anlatacaktır. Paro da ona Dilsheer’in odasından bulduğu yağ kutusundan bahseder. Sunehri’nin de hatırlayacağı bazı detaylar evdeki yangının arkasında Paro’nun olduğu yönündeki şüpheleri azaltacaktır. Dilsheer’in bilinci yerine gelir Rudra’dan Paro ile evlenmesini ister. Bu sırada BSD Karargâhından gelen bir telefon her şeyi alt üst eder. Bütün gazetelerde BSD ve Paro ile ilgili haberler vardır.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 34. Bölüm Full İzle



Oyuncak bebeği Paro’nun yüzüne fırlatan Rudra yıllar önceki karşılaşmayı hatırlamadığını ve yaşananların bir mesaj değil bir tesadüf olduğunu söyler. Denveer geçmişte yaşananları anlatarak Rudra’yı Paro konusunda ikna etmeye çalışır. Paro defalarca evden kovulmasına rağmen evin önünden bir yere ayrılmaz. Rudra’ya babasının yaralanması ile ilgili olayda evdeki yangını kendisinin çıkarmadığını ispatlamak isteyen Paro, ona ne isterse yapabileceğini söyleyince Rudra ondan Sumer ile evlenmesini ister. Sumer bu teklifi hemen kabul etse de Mohini itiraz edecektir.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 33. Bölüm Full İzle



Paro’ya onu affetmesinin tek şartının Sumer ile evlenmesi olduğunu söyleyen Rudra onun samimiyetini sınamak ister. Evde temizlik yapan bir hizmetçi Paro’nun gelinliğine benzer bir gelinlik bulur ve onu Maithili’ye götürür. Maithili, Paro’nun dolabındaki gelinliği görünce bu işte bir tuhaflık olduğunu anlar ve durumu Samrat ile paylaşır. Bu sırada Paro tesadüfen yıllar önce Rudra’ya verdiği oyuncak bebeği görünce büyük bir şaşkınlık yaşar ve Rudra’nın kendisinin kurtarıcısı olduğunu düşünür. Ancak Rudra ona yıllar önceki karşılaşmanın ve bugün yaşananların tamamen tesadüf olduğunu söyler. Paro ve Sumer evlenecek mi?

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 32. Bölüm Full İzle



Amaan, Paro’yu yardıma muhtaç bir kız olarak konağa getirir ve onun Dilsheer’e bakıcılık edeceğini söyler. Diğer yandan Mohini ve Sumer Dilsheer’i öldürmek için yeni bir plan yaparlar ancak Paro’nun onun yanından bir an olsun ayrılmaması planlarını bozar. Rudra bu gizemli bakıcının kim olduğunu öğrenebilecek mi?

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 31. Bölüm Full İzle



Rudra ve beraberindekiler arama yapmak için eve geldiklerinde kimseyi bulamasalar da Rudra duvarda gördüğü fotoğraf sayesinde çok önemli bir gerçeği öğrenecektir. Amaan, Paro’yu yardıma muhtaç bir kız olarak konağa getirir ve onun Dilsheer’e bakıcılık edeceğini söyler. Diğer yandan Mohini ve Sumer Dilsheer’i öldürmek için yeni bir plan yaparlar ancak Paro’nun onun yanından bir an olsun ayrılmaması planlarını bozar. Rudra bu gizemli bakıcının kim olduğunu öğrenebilecek mi?

Ay'da Mahsur Kalan Kedi

    Miyavv miyav miyav… Ah! Özür dilerim. Bir an, bir insan ile konuştuğumu unuttum. Alışkanlık işte, alışmışım arkadaşlarımla miyav miyav diye konuşmaya. Aslında sadece insanlarla konuşurken değil, kedilerle konuşurken de unutuyorum bazen nasıl konuşmam gerektiğini. Onlara kedi dilinde “Nasılsın?” anlamına gelen “Mır miy miyav?” yerine, insan dilindeki gibi nasılsın diye soruyorum ve ne dediğimi anlamıyorlar. Neyse ki hemen hatırlıyor ve durumu düzeltiyorum. Övünmek gibi olmasın ama bu da iki dil bilmekten kaynaklanıyor. Tamam tamam farkındayım lafı uzattım. Daha fazla uzatmadan, Dünya’dan Ay’a uzanan hikâyemi anlatayım sana…
    Başlamadan önce şu başta veremediğim selamımı vereyim; Merhaba, ben Kedi Kendi. Evet evet yanlış duymadın, ismim Kendi. Bunun sebebi aslında biraz kendi hâlinde olmayı sevmem ile alakalı. Yani tabii ki de her kedi gibi ben de arkadaşlarımla gezerim, oynarım, yemek ararım, fare kovalarım ama çoğu zaman kendi hâlimde olurum ve bunu yapmayı çok severim. Hele de akşamları şöyle tek başıma sessizlikte Ay’ı izlemeye bayılırım. İşte yine bir gün Ay’ı izlerken Kedi Kendi olarak kendi kendime şöyle dedim: “Neden oraya gitmiyorum?”
    Yok artık, bir kedi Ay’a nasıl gider diyorsan sen kedileri daha tanımıyorsun demektir. Bizler kafamıza koyduğumuzu mutlaka yaparız. Hatta patimizden geleni ardımıza koymayız. Evet, neden oraya gitmiyorum dediğimin ertesi günü, Ay’a ilk pati basan kedi olmuştum bile. Bunu da bir gün, beraber hamsi yerken tanıştığım Leylek Pırpır ile yaptım. Pırpır’a beni Ay’a götürebilmesinin mümkün olup olmadığını sorduğumda “Ne var ki istersen ayda bir bile götürürüm seni Ay’a.” deyince hemen hazırlıklara başlamıştım bile.
    Hazırlıkları bitirir bitirmez Pırpır ile Ay’a yolculuğa çıktık. Saatler, hatta günler süren yolculuğun sonunda Ay’a iniş yaptık. Pırpır daha önce de geldiği için hiç heyecanlı değildi. Hatta hiç durmadı, hemen geri döndü. Ben ise Ay’a ilk pati basan kedi olmanın heyecanı ile akşama kadar gezdim, dolaştım Ay’da
    Akşam oldu hava kararmadı. Her yer aydınlık, her şey güzeldi fakat bir sorun vardı. Daha doğrusu bir soru; “Burada yiyecek bir şeyler var mı?” İşte bu soruyu sorduğumda iş işten geçmişti. Üstelik Leylek Pırpır’dan geri dönüş biletimi almayı da unutmuştum. Yiyecek yemek de yoktu. Peki ne olacaktı şimdi?
    Önce Ay’ı sonra yiyecek olmadığını keşfettiğimin ertesi akşamı çaresizce beklerken bir ses duydum. İlk başta açlıktan midemin gurultusu sandım ama değilmiş. Ay’a gelen astronotlarmış. Beni görünce şaşırdılar, aç olduğumu söyleyince hemen kendileri için getirdikleri sütten ikram ettiler. Ardından onlara tüm olan biteni, burada mahsur kaldığımı söyledim. Beni yanlarına aldılar ve beraber Dünya’ya döndük.
     Ay’a ilk pati basan kedi unvanını aldım ama bundan daha ilginç bir şey vardı ki o da Ay’da ilk mahsur kalan kedi olmamdı. Çünkü kediler genelde ağaçta mahsur kalır ve itfaiye ile kurtarılırlar. Ben ise Ay’da mahsur kaldım ve uzay aracı ile astronotlar tarafından kurtarıldım. Dünya’da, yine her zamanki yerimde Ay’ı izlerken bu Ay maceramı hatırlıyorum hep.


Kaynak: Diyanet Çocuk Dergisi, Kasım 2021/25

Öğretmenime Mektup

Sevgili öğretmenim, en son derste, “Sevdiğiniz bir kişiye mektup yazmanızı istiyorum.” dediğinizde, aklıma ilk gelen kişi siz oldunuz. O yüzden size mektup yazmaya karar verdim, çünkü şu salgın sürecinde en çok da sizi görmeyi özledim. “Sevgi” sözünü duyduğumda gülümsemeye başlıyorum. Sevdiğim birini gördüğümde ise çok mutlu oluyorum. Merak edip sevginin kelime anlamına baktım. Türk Dil Kurumuna göre sevgi: “İnsanı bir şeye veya bir kimseye karşı yakın ilgi ve bağlılık göstermeye yönelten duygu”nun adı. Peki ya ailem ve yakın çevrem sevgi hakkında ne düşünüyor? Bunu da öğrenmek için elime kâğıt kalemi aldım ve ilk olarak anneme sordum: 
- Anne, sevgi nedir? 
Mutfakta yemek yapmakla meşgul olan annem şöyle cevap verdi: 
- Sevgi; kendin, ailen, arkadaşların ve öğretmenlerin için dua etmendir. Babamın yanına gidip aynı soruyu ona da sordum: 
- Baba, sevgi nedir? Babam, “Beni takip et” diyerek doğruca mutfağa girdi, ceketinin iç cebinden bir gül çıkarıp anneme uzattı. Annem, bu hoş sürprize çok sevinmişti, babama teşekkür etti. Babam da fısıltıyla bana: 
- Sevgi, küçük sürprizler yaparak insanları mutlu etmendir, dedi. Sonra dedemin yanına gittim. Sizin de tahmin ettiğiniz gibi ona da aynı soruyu yönelttim: 
- Dedeciğim, sevgi nedir? Dedem, bir elini sakalına götürüp düşündü. Sonra gözlerimin içine bakarak söze girip, 
- Sevgili torunum, sevgi, sağ elinle verdiğin şeyi, sol elin görmemesidir, dedi. Acaba “sevgi” hakkında alt komşumuz Seda Teyze ne düşünüyordu? Ona da “Bu konu hakkındaki fikriniz nedir?” dediğimde, şu şekilde cevap verdi: 
- Sevgi, güçlü veya haklı olsan bile affedici olmandır. Son olarak bakkal Veysel Amca'nın yanına gidip “Veysel amca, sence sevgi nedir?” diye sordum. Veysel Amca da bana güler yüzle baktıktan sonra: 
- Sevgi; tebessüm etmendir, dedi. Öğretmenim, sevgi hakkında benim ne düşündüğüme gelince… Bence sevmek, insanın sevdiği kişiye sevdiğini söylemesidir. Sevgili öğretmenim, ben sizi çok seviyorum!



Kaynak: Diyanet Çocuk Dergisi, Kasım 2021

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 30. Bölüm Full İzle



Paro, BSD tarafından düzenlenen basın toplantısında Birpur operasyonu ile ilgili gerçekleri anlatınca Rudra kendisine yöneltilen suçlamalardan aklanır. Kral Thakur’un Paro’yu öldürdüğünü düşünen Mohini ve Sumer onun Rudra ile birlikte hastaneye geldiğini görünce büyük bir şaşkınlık yaşar. Rudra evde çıkan yangından Paro’yu sorumlu tuttuğu için ona uzun bir süre kızar. Bu sırada Kral, BSD Subayları evine baskın yapmadan önce kaçmaya hazırlanmaktadır.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 29. Bölüm Full İzle



Paro, BSD tarafından düzenlenen basın toplantısında Birpur operasyonu ile ilgili gerçekleri anlatınca Rudra kendisine yöneltilen suçlamalardan aklanır. Kral Thakur’un Paro’yu öldürdüğünü düşünen Mohini ve Sumer onun Rudra ile birlikte hastaneye geldiğini görünce büyük bir şaşkınlık yaşar. Rudra evde çıkan yangından Paro’yu sorumlu tuttuğu için ona uzun bir süre kızar. Bu sırada Kral, BSD Subayları evine baskın yapmadan önce kaçmaya hazırlanmaktadır.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 28. Bölüm Full İzle



Rudra oraya geri döndüğünde Paro’nun onlarla birlikte gitmek istediğini görür ve onu kendisi ile gelmesi ile ikna etmeye çalışırken havaya açılan ateş ortalığı karıştırır. Bu karışıklıktan faydalanan Kral, Paro ile bir anda gözden kaybolur. Diğer yandan evdeki yangıdan etkilenen Dilsheer hastaneye kaldırılır. Kral, Paro’yu öldürmeden önce ona tüm gerçekleri anlattığında Paro, Thakur’un gerçek yüzünü görür ve Rudra’nın başından beri haklı olduğunu anlar. Kraldan kurtularak BSD’ye sığınan Paro, Rudra’yı kurtaracak gerçekleri onlara anlatır.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 27. Bölüm Full İzle



Paro’yu başka bir araçla düğüne gönderen Mohini’nin korkunç planı işlemeye başlamıştır. BSD subayları ve Kral Thakur’un adamları Shantiva Festivali’nin yapılacağı alanda yerlerini almıştır. Sunehri, Denveer’ı arayarak evin yandığını haber verince Denveer ve Samarat eve gitmek üzere hemen oradan ayrılırlar. Rudra silah sevkiyatı ile ilgili yürütülen operasyonu incelemek için bir ara Paro’nun yanından ayrılır. Bu sırada Kral ve adamları Paro’nun yanına gelerek onu götürmek isterler. Rudra oraya geri döndüğünde Paro’nun onlarla birlikte gitmek istediğini görür ve onu kendisi ile gelmesi ile ikna etmeye çalışırken havaya açılan ateş ortalığı karıştırır.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 26. Bölüm Full İzle



Dilsher, Paro’yu gören Mohini ve yeğenlerine onun Rudra’nın nişanlısı olduğunu söyler. Ancak Mohini, Paro’nun Rudra ile evlenmeden önce aynı odada kalmasının uğursuzluk getireceğine inandığını söyleyerek Rudra’yı BSD’ye şikâyet etmek ile tehdit eder. Bunun üzerine Rudra, Paro’yu alarak gizlice BSD lojmanlarına götürerek kendi evine yerleştirir. Dilsher, Rudra’nın evi terk etmesine oldukça içerlemiştir ve kardeşini Mohini’ye söz geçirememekle suçlar.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 25. Bölüm Full İzle



Paro’nun yeniden yanına geldiğini gören Rudra tüm hiddetiyle ona bağırır. Paro ise ailesi ve en yakın arkadaşının BSD Subayları tarafından öldürüldüğü için gidecek yerinin olmadığını söyler. BSD Komutanı hem sınırdaki saldırıdan hem de Kral Thakur’un evine girmek için düzenlenen sahte arama belgesinden dolayı Rudra ve Amaan’a kızar.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 24. Bölüm Full İzle



Paro’nun hayatta kalması için elinden geleni yapan Rudra, Paro’yu alarak amcasının yanına getirir. Rudra’nın kendisini sürekli olarak aşağılamasından sıkılan Paro ondan kendisine merhametli davranmasını ister. Bu sözlere çok kızan Rudra ise Paro’ya yaşananların ardından hayatta kaldığı için şanslı olduğunu söyler. Kuzeni, Rudra’nın yıllar sonra bırakıp gittiği eve gelmesine ve bu evi sahiplenmesine çok kızar ve ikili kavgaya tutuşur. Evde bir süre baş başa kalan Rudra ve Paro arasındaki gerilim giderek yumuşamaya başlasa da birbirlerine karşı duydukları nefret hala devam etmektedir. Rudra, Paro’yu takip ederek onun gerçekten masum biri olup olmadığını anlamak ister ve ona biraz para vererek Birpur’a gidebileceğini söyler. Kendisi de en yakın adamı Amaan ile Paro’nun peşinde düşer. Ancak Rudra eve geri döndüğünde onu büyük bir sürpriz beklemektedir.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 23. Bölüm Full İzle



Evde bir süre baş başa kalan Rudra ve Paro arasındaki gerilim giderek yumuşamaya başlasa da birbirlerine karşı duydukları nefret hala devam etmektedir. Rudra, Paro’yu takip ederek onun gerçekten masum biri olup olmadığını anlamak ister ve ona biraz para vererek Birpur’a gidebileceğini söyler. Kendisi de en yakın adamı Amaan ile Paro’nun peşinde düşer. Ancak Rudra eve geri döndüğünde onu büyük bir sürpriz beklemektedir.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 22. Bölüm Full İzle



Paro’nun hayatta kalması için elinden geleni yapan Rudra, Paro’yu alarak amcasının yanına getirir. Rudra’nın kendisini sürekli olarak aşağılamasından sıkılan Paro ondan kendisine merhametli davranmasını ister. Bu sözlere çok kızan Rudra ise Paro’ya yaşananların ardından hayatta kaldığı için şanslı olduğunu söyler. Kuzeni, Rudra’nın yıllar sonra bırakıp gittiği eve gelmesine ve bu evi sahiplenmesine çok kızar ve ikili kavgaya tutuşur.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 21. Bölüm Full İzle



Rudra düğününde hiç beklemediği misafirle karşılaşır. Rudra'yı büyük tehdit bekliyordur. Paro’nun yeniden yanına geldiğini gören Rudra tüm hiddetiyle ona bağırır. Paro ise ailesi ve en yakın arkadaşının BSD Subayları tarafından öldürüldüğü için gidecek yerinin olmadığını söyler. BSD Komutanı hem sınırdaki saldırıdan hem de Kral Thakur’un evine girmek için düzenlenen sahte arama belgesinden dolayı Rudra ve Amaan’a kızar. Paro tüm gün evde Rudra’nın babası Dilsher ile vakit geçirmektedir. Dilsher, Paro’nun temiz kalbi karşısında çok etkilenir ve oğlu Rudra’ya Paro ile evlenmesini söyler. Diğer yandan Rudra’nın yengesi Paro’nun varlığından haberdar olur ve onun kim olduğunu araştırmaya başlar.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 20. Bölüm Full İzle



Paro yeniden Rudra'nın yanına gitmeye karar verir. Rudra'nın tepkisi Paro'yu üzer. Paro’nun yeniden yanına geldiğini gören Rudra tüm hiddetiyle ona bağırır. Paro ise ailesi ve en yakın arkadaşının BSD Subayları tarafından öldürüldüğü için gidecek yerinin olmadığını söyler. BSD Komutanı hem sınırdaki saldırıdan hem de Kral Thakur’un evine girmek için düzenlenen sahte arama belgesinden dolayı Rudra ve Amaan’a kızar. Paro tüm gün evde Rudra’nın babası Dilsher ile vakit geçirmektedir. Dilsher, Paro’nun temiz kalbi karşısında çok etkilenir ve oğlu Rudra’ya Paro ile evlenmesini söyler. Diğer yandan Rudra’nın yengesi Paro’nun varlığından haberdar olur ve onun kim olduğunu araştırmaya başlar.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 19. Bölüm Full İzle



Paro’nun yeniden yanına geldiğini gören Rudra tüm hiddetiyle ona bağırır. Paro ise ailesi ve en yakın arkadaşının BSD Subayları tarafından öldürüldüğü için gidecek yerinin olmadığını söyler. BSD Komutanı hem sınırdaki saldırıdan hem de Kral Thakur’un evine girmek için düzenlenen sahte arama belgesinden dolayı Rudra ve Amaan’a kızar. Paro tüm gün evde Rudra’nın babası Dilsher ile vakit geçirmektedir. Dilsher, Paro’nun temiz kalbi karşısında çok etkilenir ve oğlu Rudra’ya Paro ile evlenmesini söyler. Diğer yandan Rudra’nın yengesi Paro’nun varlığından haberdar olur ve onun kim olduğunu araştırmaya başlar.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 18. Bölüm Full İzle


Rudra ile evlenmeyi kabul eden Paro hayallerinden vazgeçiyor. Rudra ve Paro'nun evliliği evde gerginliğe sebep oldu. Paro’nun hayatta kalması için elinden geleni yapan Rudra, Paro’yu alarak amcasının yanına getirir. Rudra’nın kendisini sürekli olarak aşağılamasından sıkılan Paro ondan kendisine merhametli davranmasını ister. Bu sözlere çok kızan Rudra ise Paro’ya yaşananların ardından hayatta kaldığı için şanslı olduğunu söyler. Kuzeni, Rudra’nın yıllar sonra bırakıp gittiği eve gelmesine ve bu evi sahiplenmesine çok kızar ve ikili kavgaya tutuşur. Evde bir süre baş başa kalan Rudra ve Paro arasındaki gerilim giderek yumuşamaya başlasa da birbirlerine karşı duydukları nefret hala devam etmektedir. Rudra, Paro’yu takip ederek onun gerçekten masum biri olup olmadığını anlamak ister ve ona biraz para vererek Birpur’a gidebileceğini söyler. Kendisi de en yakın adamı Amaan ile Paro’nun peşinde düşer. Ancak Rudra eve geri döndüğünde onu büyük bir sürpriz beklemektedir.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 17. Bölüm Full İzle



Rudra'nın davranışları Paro'yu rahatsız eder ve Paro içinde olduğu duruma çok üzgündür. Paro’nun hayatta kalması için elinden geleni yapan Rudra, Paro’yu alarak amcasının yanına getirir. Rudra’nın kendisini sürekli olarak aşağılamasından sıkılan Paro ondan kendisine merhametli davranmasını ister. Bu sözlere çok kızan Rudra ise Paro’ya yaşananların ardından hayatta kaldığı için şanslı olduğunu söyler. Kuzeni, Rudra’nın yıllar sonra bırakıp gittiği eve gelmesine ve bu evi sahiplenmesine çok kızar ve ikili kavgaya tutuşur. Evde bir süre baş başa kalan Rudra ve Paro arasındaki gerilim giderek yumuşamaya başlasa da birbirlerine karşı duydukları nefret hala devam etmektedir. Rudra, Paro’yu takip ederek onun gerçekten masum biri olup olmadığını anlamak ister ve ona biraz para vererek Birpur’a gidebileceğini söyler. Kendisi de en yakın adamı Amaan ile Paro’nun peşinde düşer. Ancak Rudra eve geri döndüğünde onu büyük bir sürpriz beklemektedir.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 15. Bölüm Full İzle



Rudra, sorgu odasında yere yığılır. Paro’da sorgu odasındaki kötü şartlardan dolayı hastalanmıştır. İkisi de hastaneye kaldırılır. Paro’dan kurtulmak için elinden geleni yapan Kral ise bu defa Paro’yu yok etmesi için bir doktorla anlaşır. Çatışmanın yaşayan tek tanığı olan Paro, Rudra’nın gözetimindedir. Paro’nun teyzesi ve Birpur halkı BSD Subaylarından korktukları için onu tanımadıklarını söyler. Kral Thakur, Paro’nun teyzesine yeğenini kurtaracağını söyler ancak Kral, Paro’nun kendisi ile ilgili gerçekleri öğrenmiş olabileceğinden dolayı endişe duymaktadır ve onu sorgu odasında öldürmesi için BSD Karargahına sızabilecek bir kiralık katil bulur. Katil eski bir BSD subayı ve aynı zamanda Rudra’nın amcasıdır.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 16. Bölüm Full İzle



Paro’nun hayatta kalması için elinden geleni yapan Rudra, Paro’yu alarak amcasının yanına getirir. Rudra’nın kendisini sürekli olarak aşağılamasından sıkılan Paro ondan kendisine merhametli davranmasını ister. Bu sözlere çok kızan Rudra ise Paro’ya yaşananların ardından hayatta kaldığı için şanslı olduğunu söyler. Kuzeni, Rudra’nın yıllar sonra bırakıp gittiği eve gelmesine ve bu evi sahiplenmesine çok kızar ve ikili kavgaya tutuşur. Evde bir süre baş başa kalan Rudra ve Paro arasındaki gerilim giderek yumuşamaya başlasa da birbirlerine karşı duydukları nefret hala devam etmektedir. Rudra, Paro’yu takip ederek onun gerçekten masum biri olup olmadığını anlamak ister ve ona biraz para vererek Birpur’a gidebileceğini söyler. Kendisi de en yakın adamı Amaan ile Paro’nun peşinde düşer. Ancak Rudra eve geri döndüğünde onu büyük bir sürpriz beklemektedir.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 14. Bölüm Full İzle



Paro kendisi ile ilgili gerçeklerin öğrenilmiş olabileceğinden dolayı endişe duymaktadır ve onu sorgu odasında öldürmesi için BSD Karargahına sızabilecek bir kiralık katil bulur. Katil eski bir BSD subayı ve aynı zamanda Rudra’nın amcasıdır. Elini kolunu sallayarak girdiği sorgu odasında tam Paro’yu öldürecekken sürpriz bir gelişme yaşanır. Aldığı yaraların ardından kendini toparlayamayan Rudra, sorgu odasında yere yığılır. Paro’da sorgu odasındaki kötü şartlardan dolayı hastalanmıştır. İkisi de hastaneye kaldırılır. Paro’dan kurtulmak için elinden geleni yapan Kral ise bu defa Paro’yu yok etmesi için bir doktorla anlaşır.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 13. Bölüm Full İzle



Yaşanan çatışmanın yaşayan tek tanığı olan Paro, Rudra’nın gözetimindedir. Paro’nun teyzesi ve Birpur halkı BSD Subaylarından korktukları için onu tanımadıklarını söyler. Kral Thakur, Paro’nun teyzesine yeğenini kurtaracağını söyler ancak Kral, Paro’nun kendisi ile ilgili gerçekleri öğrenmiş olabileceğinden dolayı endişe duymaktadır ve onu sorgu odasında öldürmesi için BSD Karargahına sızabilecek bir kiralık katil bulur. Katil eski bir BSD subayı ve aynı zamanda Rudra’nın amcasıdır. Elini kolunu sallayarak girdiği sorgu odasında tam Paro’yu öldürecekken sürpriz bir gelişme yaşanır. Aldığı yaraların ardından kendini toparlayamayan Rudra, sorgu odasında yere yığılır. Paro’da sorgu odasındaki kötü şartlardan dolayı hastalanmıştır. İkisi de hastaneye kaldırılır. Paro’dan kurtulmak için elinden geleni yapan Kral ise bu defa Paro’yu yok etmesi için bir doktorla anlaşır.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 12. Bölüm Full İzle



Rudra’dan sormaya karar verir. Kocasını öldürdüğü için Rudra’dan nefret eden Paro ise sorgulamada onun suçlamalarını dinledikten sonra kendisinin silah kaçakçılığı ile bir bağlantısı olmadığını anlatır. İkili arasındaki gerilim giderek artarken yaşanacak sürpriz bir gelişme olayların seyrini değiştirecektir. Paro, BSD Subaylarının kocasını öldürmesinin ardından büyük bir şok geçirir. Kral Thakur, eşine ve Birpur halkına yaşananları anlatırken kervandaki silahlardan bahsetmez ve BSD Subaylarının sebepsiz bir saldırı gerçekleştirdiğini söyler. Silahları yakalandığı için çılgına dönen kral bunun hesabını Rudra’dan sormaya karar verir.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 11. Bölüm Full İzle



Kral Thakur, eşine ve Birpur halkına yaşananları anlatırken kervandaki silahlardan bahsetmez ve BSD Subaylarının sebepsiz bir saldırı gerçekleştirdiğini söyler. Silahları yakalandığı için çılgına dönen kral bunun hesabını Rudra’dan sormaya karar verir. Kocasını öldürdüğü için Rudra’dan nefret eden Paro ise sorgulamada onun suçlamalarını dinledikten sonra kendisinin silah kaçakçılığı ile bir bağlantısı olmadığını anlatır. İkili arasındaki gerilim giderek artarken yaşanacak sürpriz bir gelişme olayların seyrini değiştirecektir.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 10. Bölüm Full İzle



Paro, BSD Subaylarının kocasını öldürmesinin ardından büyük bir şok geçirir. Kral Thakur, eşine ve Birpur halkına yaşananları anlatırken kervandaki silahlardan bahsetmez ve BSD Subaylarının sebepsiz bir saldırı gerçekleştirdiğini söyler. Silahları yakalandığı için çılgına dönen kral bunun hesabını Rudra’dan sormaya karar verir. Kocasını öldürdüğü için Rudra’dan nefret eden Paro ise sorgulamada onun suçlamalarını dinledikten sonra kendisinin silah kaçakçılığı ile bir bağlantısı olmadığını anlatır. İkili arasındaki gerilim giderek artarken yaşanacak sürpriz bir gelişme olayların seyrini değiştirecektir.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 9. Bölüm Full İzle



Bindi, Varun ve Paro’nun gizlice buluşmasını sağladıktan sonra kalabalığın yanına geri dönerken sarayın gözden uzak odalarından birinde bazı kimselerin silah kutulamakla meşgul olduğunu görür ve durumu Krala anlatır. Kesari’yi konuşturan Rudra ondan kafilenin büyük bir silah sevkiyatı yapacağı bilgisini alır ve BSD subayları ile birlikte sınır güvenlik bölgesine giderek kafilenin oradan geçmesini bekler. Subaylar kafilenin taşıdığı eşyaları ararken kafile içinde bir grup kişinin endişeli hareketleri Rudra’nın dikkatini çeker ve onlar Paro’nun çeyizi olduğunu söyledikleri bazı sandıkların aranmasını istemez. Ancak Rudra kararlıdır ve sandıkların aranmasını emrini verir. Sandıkta silah olduğunu gören BSD Subayları ve kafiledekiler çatışmaya başlar. Çatışmada Rudra, Varun’un saldırısına karşılık vererek onu alnından vurarak öldürür. Paro’nun hayatı bir kez daha darmadağın olmuştur.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 8. Bölüm Full İzle



Birpur Sarayı’nda düğün hazırlıkları yapılırken Kral Thakur’a Kesari’nin BSD Subaylarının eline geçtiği bilgisi gelir. Bunun üzerine Kral, Paro ve Varun’un düğününü planladığı günden daha önce yapmaya karar verir. Bindi, Varun ve Paro’nun gizlice buluşmasını sağladıktan sonra kalabalığın yanına geri dönerken sarayın gözden uzak odalarından birinde bazı kimselerin silah kutulamakla meşgul olduğunu görür ve durumu Krala anlatır. Kesari’yi konuşturan Rudra ondan kafilenin büyük bir silah sevkiyatı yapacağı bilgisini alır ve BSD subayları ile birlikte sınır güvenlik bölgesine giderek kafilenin oradan geçmesini bekler. Subaylar kafilenin taşıdığı eşyaları ararken kafile içinde bir grup kişinin endişeli hareketleri Rudra’nın dikkatini çeker ve onlar Paro’nun çeyizi olduğunu söyledikleri bazı sandıkların aranmasını istemez. Ancak Rudra kararlıdır ve sandıkların aranmasını emrini verir. Sandıkta silah olduğunu gören BSD Subayları ve kafiledekiler çatışmaya başlar. Çatışmada Rudra, Varun’un saldırısına karşılık vererek onu alnından vurarak öldürür. Paro’nun hayatı bir kez daha darmadağın olmuştur.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 7. Bölüm Full İzle



Birpur Sarayı’nda düğün hazırlıkları yapılırken Kral Thakur’a Kesari’nin BSD Subaylarının eline geçtiği bilgisi gelir. Bunun üzerine Kral, Paro ve Varun’un düğününü planladığı günden daha önce yapmaya karar verir. Bindi, Varun ve Paro’nun gizlice buluşmasını sağladıktan sonra kalabalığın yanına geri dönerken sarayın gözden uzak odalarından birinde bazı kimselerin silah kutulamakla meşgul olduğunu görür ve durumu Krala anlatır. Kesari’yi konuşturan Rudra ondan kafilenin büyük bir silah sevkiyatı yapacağı bilgisini alır ve BSD subayları ile birlikte sınır güvenlik bölgesine giderek kafilenin oradan geçmesini bekler. Subaylar kafilenin taşıdığı eşyaları ararken kafile içinde bir grup kişinin endişeli hareketleri Rudra’nın dikkatini çeker ve onlar Paro’nun çeyizi olduğunu söyledikleri bazı sandıkların aranmasını istemez. Ancak Rudra kararlıdır ve sandıkların aranmasını emrini verir. Sandıkta silah olduğunu gören BSD Subayları ve kafiledekiler çatışmaya başlar. Çatışmada Rudra, Varun’un saldırısına karşılık vererek onu alnından vurarak öldürür. Paro’nun hayatı bir kez daha darmadağın olmuştur.

Sensiz Olmaz Hint Dizisi | 6. Bölüm Full İzle



Rudra, Paro’nun yardım çığlıklarına kayıtsız kalmaz ve onu kötü adamların elinden kurtarır. Birpur Kralı Param en yakın adamlarından biri olan Kesari’ye Birpur halkını sınırları korumakla görevli olan BSD Subaylarına karşı halkı kışkırtmak için neler yaptığını anlatır. Param yıllar önce Paro’nun ailesinin de hayatlarını kaybettiği otobüs saldırısı başta olmak üzere Birpur halkını hedef alan pek çok saldırının kendisi tarafından yapıldığını söyler. Komutan bu iş için en güvendiği adam olan Rudra’yı görevlendirir. 

Rudra gizlice Birpur’a gelir ve Birpur krallığındaki düğün eğlencelerine katılır. Bu sırada Paro da bir hafta sonra evleneceği kişi olan Varun ile tanışır.

İnsan hayatının tüm renklerini bir araya getirmeyi amaçlayan Hayata Dokunmalı, sizler için en güzel ve yararlı içerikler sunuyor. Siz de bize içerik önerebilir, hatta site yazarı olabilirsiniz. Bunun için bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.