Featured post

e-Devlet Nedir, Ne İşe Yarar?

e-Devlet, kamu yönetiminde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımıdır. e-Devlet kavramının idari boyutu kamu kurum ve kuruluşları ve ye...

Kayınço ya da Kayınbirader Kime Denir?

Kayınbirader, bir erkeğe göre karısının, bir kadına göre kocasının yani evli çiftlerin eşlerinin erkek kardeşleri için kullandıkları terimdir. Samimiyet durumunda kayınço olarak da kullanılabilmektedir. Kayın sözcüğünden oluşan kayınpeder ve kayınvalide sözcüğünden farklı olarak tek başına kayın olarak kullanıldığında da aynı anlam kastedilir. Fakat kayın olarak kullanılmaz; iyelik eki olması durumunda kaynım, kaynın vb. şeklinde kullanılır.

Sözcük; kökeni Moğolca evlilik yoluyla hısım anlamına gelen kadum veya Arapça yerine geçme anlamı taşıyan kaim sözcüğünden gelen kayın ile Farsça erkek kardeş anlamına gelen birader sözcüğünün kaynaşmasından oluşmuştur.

Kaynak: https://tr.wikipedia.org/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnsan hayatının tüm renklerini bir araya getirmeyi amaçlayan Hayata Dokunmalı, sizler için en güzel ve yararlı içerikler sunuyor. Siz de bize içerik önerebilir, hatta site yazarı olabilirsiniz. Bunun için bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.