Featured post

e-Devlet Nedir, Ne İşe Yarar?

e-Devlet, kamu yönetiminde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımıdır. e-Devlet kavramının idari boyutu kamu kurum ve kuruluşları ve ye...

Tek Taraflı Pitozis Neden Olur ve Pitozis Teşhisi Nasıl Konur?


Pitozis doğumda veya doğumdan hemen sonra ortaya çıkar ve %75 oranında tek taraflıdır. Pitozis hafif dereceden ileri dereceye kadar olabilir. 

Kasın zarar gördüğü fibrotik hal aldığı ağır olgularda üst kapak çizgisi izlenemez. Bazı durumlarda göz kapağı uyku esnasında açık kalabilir. Doğuştan olan pitoziste sebep kaldırıcı kas olan levator kasının iyi gelişmemesidir. Bu olgular kendiliğinden iyileşemez. 

Yetişkinlerde ortaya çıkan pitozisin sebebi ise geçirilmiş göz ameliyatları veya kazaya bağlı levator kas tendonunun kapaktan ayrılması durumlarıdır. Bazen nörolojik hastalıklar ile kas hastalıkları veya daha nadir olarak göz tümörleri de pitozise sebep olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnsan hayatının tüm renklerini bir araya getirmeyi amaçlayan Hayata Dokunmalı, sizler için en güzel ve yararlı içerikler sunuyor. Siz de bize içerik önerebilir, hatta site yazarı olabilirsiniz. Bunun için bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.